Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

5 il şiddetli sağanak sebebiyle sarı seviyede uyarıldı

5 il şiddetli sağanak

5 il şiddetli sağanak sebebiyle sarı seviyede uyarıldı

Ankara-BHA

MGM’nin son tahminlerine göre, Türkiye’nin kuzey ve doğu bölgeleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Sinop, Tokat, Van’ın doğusu ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği, diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor.

yagmur

Sarı kodla uyardı

Artvin, Giresun, Ordu, Rize ve Trabzon için kuvvetli yağış beklendiğinden “sarı” kodlu uyarı yapıldı.

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu’da kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği öngörülüyor.

Sıcaklıklar düşüyor

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, bugünden itibaren kuzey ve iç kesimlerde biraz azalacağı, kuzey kesimler ile zamanla iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, güney ve batı kesimlerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Sarı kod nedir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün “sarı” kodla yaptığı uyarı, hava durumu ile ilgili potansiyel tehlikeler hakkında halkı bilgilendirmek amacıyla verilen bir uyarıdır. Sarı kod, dikkatli olunması gerektiğini ve günlük faaliyetlerin etkilenebileceğini belirtir. Bu uyarı seviyesinde hava koşulları şu an için tehlikeli olmayabilir, ancak olumsuz etkiler yaratabilecek durumlar beklenmektedir. Sarı kod uyarıları sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, kuvvetli rüzgarlar, yoğun kar yağışı, sis, don ve buzlanma gibi görüş mesafesini azaltan durumları kapsar. Bu uyarıya maruz kalan bölgelerde yaşayan veya bu bölgelere seyahat etmeyi planlayan kişilerin tedbirli olmaları ve meteorolojik bilgilendirmeleri takip etmeleri önemlidir.