Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

A milliler çeyrek finalde Avusturya’nın karşısına çıkacak

A Millilerimiz bu akşam

A Millilerimiz bu akşam çeyrek finalde Avusturya ile karşılaşacak

Ankara-BHA

A Milli Futbol Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finale kalmak için bu akşam Avusturya ile karşı karşıya gelecek. Son 16 turunda oynanacak bu kritik mücadele, Türkiye’nin turnuvadaki kaderini belirleyecek.

GQYN ZRXwAAP5BA

Grup maçları başarıyla tamamlandı

Ay yıldızlılar, Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu’nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi alarak ikinci sırada tamamladı. Avusturya ise Fransa, Hollanda ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu’nu 6 puanla lider olarak bitirmeyi başardı.

GQX zuMWcAAVSrt

Çekya maçının yıldızı forma giyemeyecek

A Milli Futbol Takımımızda sarı kart cezalıları Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın, bu maçta forma giyemeyecek. Avusturya’da ise cezalı Patrick Wimmer, takımındaki yerini alamayacak. Ayrıca, Türkiye’de 10 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Zeki Çelik, Salih Özcan, Kenan Yıldız, İsmail Yüksek, Mert Günok, Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Orkun Kökçü, Kaan Ayhan ve Arda Güler, Avusturya maçında kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek.

GRFV1YiXkAIZU9x

Tarihi rekabet

A Milli Futbol Takımımız, Avusturya ile tarihinde 18’inci kez karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmalarda Avusturya 9, Türkiye 7 galibiyet aldı. 1 mücadele ise berabere bitti. Ay yıldızlıların 23 golüne, Avusturya 24 golle yanıt verdi. Son olarak 26 Mart’ta Viyana’da oynanan hazırlık karşılaşmasını Avusturya 6-1 kazanmış ve bu sonuç, Avusturya’nın Türkiye karşısındaki en farklı galibiyeti olarak kayıtlara geçmişti.

Leipzig’de oynanacak maçı, Portekizli hakem Artur Soares Dias yönetecek.

Çeyrek final yolu

Turu geçen ekip, Hollanda – Romanya eşleşmesinin galibiyle 6 Temmuz’da Berlin’de çeyrek finalde karşılaşacak. A Milli Takımımızın, Avusturya karşısında alacağı sonuç merakla bekleniyor.

GRZ0QeMW8AAZ4oP