Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ambulansın ulaşamadığı yayla yolları!

Ambulansın ulaşamadığı yayla yolları!

Ambulansın ulaşamadığı yayla yolları!

ARDAHAN-BHA

Ardahan’ın birçok köy ve yayla yollarının bozukluğu, hatta yokluğu, son yaşanan talihsiz olayla bir kez daha gündeme geldi. Göle ilçesinde hızarla ağaç keserken ağır yaralanan bir gence ulaşmaya çalışan 4×4 ambulans, kötü yol koşulları nedeniyle büyük zorluk yaşadı. Göle’nin Serinçayır(Çölpenek) yaylasında, hızarın kontrolden çıkması sonucu yüzünden ağır yaralanan bir genç, yardım beklerken zorlu yayla yolları nedeniyle ambulansa ulaştırılamadı. 45 dakika süren çile dolu mücadele sonunda, köylülerin yardımıyla ağır yaralı genç, ambulansın gelebileceği noktaya taşındı. Kan kaybı yaşayan genç, büyük güçlüklerle hastaneye yetiştirildi.

Yolların durumu halkı çileden çıkardı

Olayın ardından köylüler, yayla yollarının yıllardır yapılmamasına tepki gösterdi. “Yaylada kaderimize terk ediliyoruz” diyen vatandaşlar, yetkililere sitem etti. Yolların sadece birkaç saatlik iş makinesi çalışmasıyla düzeltilebileceğini belirten köylüler, yetkililerin duyarsızlığına ve umursamazlığına isyan etti.

Karadeniz’de dağ Başına yol yapılırken, Ardahan yaylaları neden yolsuz?

Vatandaşlar, Karadeniz’de dağın tepesindeki evlere bile yol yapıldığını vurgulayarak, Ardahan yaylalarına neden ambulansın bile gidebileceği yolların yapılmadığını sorguladı. “Devletimiz bir yayla yolunu yapamayacak kadar aciz mi? Yoksa Ardahan gözden mi çıkartılmıştır?” sorularını yönelten köylüler, kesilen ormanlardan elde edilen kaynakların neden bölgeye harcanmadığını da merak ettiklerini belirtti.

Yetkililere çağrı: “Yayla yollarımızı düzeltin!”

Köylüler, yayla yollarının asfaltlanması değil, sadece düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. Yolların yapılması için gerekli kaynağın mevcut olduğunu ifade eden vatandaşlar, yetkililerin bu sorunu çözmek için bir an önce harekete geçmesini talep etti.Ardahanlılar, yayla yollarının yapılması ve ulaşımın kolaylaştırılması için yetkililerden acil çözüm bekliyor. Yaşanan talihsiz olay, yol sorununu bir kez daha gözler önüne sererken, halkın güvenliğini ve sağlığını tehlikeye atan bu duruma çözüm bulunması elzem hale gelmiştir.