Ayak Taban yanması neden olur? Gece ayak tabanının yanmasına ne iyi gelir?

Çoğunlukla gece meydana gelen ayak yanması, karıncalanma, iğne gibi batma ve kaşınma hissi ile ortaya çıkıyor. Uzmanlar yaptığı araştırmalar sonucunda bu durumun ciddi bir hastalığa sebep olabileceğiniz açıkladı. Peki Ayak yanması neden olur? Gece ayak tabanının yanmasına ne iyi gelir? Günün ve bedenin bütün ağırlığını taşıyan ayaklar, zaman içinde çeşitli sağlık sorunları yaşayabilir. Bu sorunlardan biri […]

Ayak Taban yanması neden olur? Gece ayak tabanının yanmasına ne iyi gelir?

Çoğunlukla gece meydana gelen ayak yanması, karıncalanma, iğne gibi batma ve kaşınma hissi ile ortaya çıkıyor. Uzmanlar yaptığı araştırmalar sonucunda bu durumun ciddi bir hastalığa sebep olabileceğiniz açıkladı. Peki Ayak yanması neden olur? Gece ayak tabanının yanmasına ne iyi gelir?

Günün ve bedenin bütün ağırlığını taşıyan ayaklar, zaman içinde çeşitli sağlık sorunları yaşayabilir. Bu sorunlardan biri de ayak yanmasıdır. Yanma hissinin yanı sıra kaşına, kızarma, terleme gibi durumlar da eklenir. Yanan ayakların en büyük nedeni nörolojik rahatsızlıklardan dolayı olduğu bilinir. Ayaklarının altının yanması, hemoglobin yüksekliğinden kaynaklanıyor olabilir. Aynı zamanda vücuttaki ferittin yüksekliği yani vücutta fazla demir depolanması kalp krizine neden olabilir. 

Özellikle 50 yaş ve daha üzeri kişilerde ve kadınlarda daha çok meydana gelir. Sinir ve strese bağlı olabilmenin yanı sıra başka nedenlerden dolayı da meydana gelebilir. Olumsuz bir durum olup hayatı da olumsuz etkileyen ayak yanmasının belirtileri, sebepleri ve ne iyi gelir gibi konulara ait detayları derledik.

AYAK YANMASININ NEDENLERİ NELER?

Ayak yanmasının pek çok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenler şu şekilde sıralanabilir:

1- Tiroid hastalıkları, diyabet, kanser, sjögren sendromu gibi romatolojik rahatsızlıklar,

2- Tarsal tünel sendromu,

3- Siyatik sinir hasarı,

4- Vitamin eksikliği,

5- Çok fazla ayakta kalma, yürüme ya da koşma,

6.Uygunsuz ayakkabı seçimi,

7- Huzursuz bacak sendromu,

8- Romatoid artrit, yani iltihaplı romatizma,

9- Menapoz dönemindeki kadınlar,

10- Yoğun alkol ve sigara kullanmak,

11- Böbrek yetmezliği gibi problemler,

12- Bel bölgesinde bulunan L5 ile S2 düzeyindeki spinal sinirde baskı hissi,

13- Sinir sıkışması,

14- Kırık ya da çıkık,

15- Kansızlık,

16- Mantar ya da başka enfeksiyonların oluşması,

17- Alerjik nedenler,

18- Yoğun çalışma olarak sıralanabilir.

GECELERİ AYAK YANMASINA NE İYİ GELİR?

Ayak yanmasını hafifletecek doğal yöntemler bulunuyor. Doğada bulunan pek çok bitkiyi içerek ve ayaklarınıza hafifçe masaj yaparak ayaklarınızın yanma sorununu giderebilirsiniz. Ayak yanmasını bitkisel yöntemlerle hafifletebilir ve gece rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz. Aynı zamanda gece yatarken çarşafınızın altına bir kalıp beyaz sabun koyarak ayaklarınızın yanmasını hafifletebilirsiniz. Hamile kadınlarda da ayak yanması çok sık görülür. Bu sorunu kaldırmak için hamilelerin bitkisel yöntemleri tercih etmesi öneriliyor.

SİRKE YÖNTEMİYLE AYAK YANMASINA ÇÖZÜM

Her gün iki tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak ılık suya katarak içtiğiniz zaman ayak yanması büyük ölçüde hafifler.

Epsom tuzu da ayaklarınızın rahatlamasına yardımcı olur. Ilık bir leğen içine bir buçuk bardak epsom tozu atarak 10-15 dakika boyunca ayaklarınızı suda beklettikten sonra ayaklarınızın rahatladığını hissetmeye başlayabilirsiniz. Fakat bu yöntem, kalp hastalığı olanlar ve yüksek tansiyon hastaları için uygun olmayabilir.

Exit mobile version