Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayramlık baklavalar hazır

Başkentin Beypazarı İlçesi ananevi

Başkentin Beypazarı İlçesi ananevi gelenek ve göreneklerine bağlı bir kent olarak, öteden beri süre gelen Bayramlarda misafirlere tatlı ikramında tatlıları, yada baklavaları, sarım burmaları hazırlandı.

Yaşar TONBAK/ ANKARA BHA

Başkentin Beypazarı İlçesi ananevi gelenek ve göreneklerine bağlı bir kent olarak, öteden beri süre gelen Bayramlarda misafirlere ikram edilecek baklavalar, ya da, sarım burmalar hazırlandı.
Beypazarı İlçesinde yaşayan Ayşe Yılmaz( nine), gücünün yetiğince bayrama baklava, yada diğer adıyla tatlı hazırlamayı sürdürdüğünü söyledi.
Beypazarı İlçesinde bayramlarda misafirlere tatlı, baklava, oklava tatlısı, sarımburma, perçem tatlısı ikramının bir gelenek olduğunu belirten Ayşe Yılmaz, Nine, “evimizde komşularımızla tatlılarımızı hazırladık. Allah onlardan da razı olsun. Tepsilere dizdiğimiz baklava, sarım burma, Oklava tatlası, perçem gibi tatlılarımızı, fırına teslim ederiz ve orada pişer. biz anamınsan ve büyüklerimizden böyle gördük. Annemden baklava açmasını, sarımburma yapmasını öğrendim.” Şimdiki nesilde bunlar yok denecek kadar az. Bizim sağlığımız elverdiği ölçüde bayramlık baklavadan vaz geçmeyiz ve yaparız” dedi.
Şerbetini dökeriz:
Şerbetinin dökülmesini akabinde, şerbeti tamamen içine alması sonrasında, tatlıların ikrama hazır olduğunu anlatan Ayşe nine, şunları kaydetti:
“Fırından aldığımız tepsilerimizi eve getirdiğimizde, hemen şerbetini yaparak,(şerbet ya sıcak, yada soğuk iken olur)bu şekilde şerbetlememizin ardından bayramlık tatlılarımız misafirlerimize ikrama hazırdır el öpmeye ve bayramlaşmaya gelenlere ikram ederiz.”

BAKLAVA 2 BAKLAVA 4