Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birlik Sağlık Sen Kahramanmaraş’ta Sağlık Çalışanlarına Yapılan Şiddeti Kınadı

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet DOĞRUYOL’un Kahramanmaraş’ta Sağlık Çalışanlarımıza karşı yapılan silahlı saldırı için, iş güvenliği yasasına göre “İşveren, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olup..” maddesi çerçevesinde savcılığa suç duyurusunda bulunarak basın açıklaması yaptı.
Özellikle Sağlık Bakanlığımıza bağlı hastanelerde ve üniversite hastanelerinde sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddette sınırlar kalktı. Pompalı tüfekle yapılan baskınlar, rehin alınanlar, saçından tutulup sürüklenenler ve benzer yüzlerce şiddet olayı Yaşanan şiddete gören var mı? var. Duyan var mı? Var. Tedbir alan var mı? Yok.

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet DOĞRUYOL’un Kahramanmaraş’ta Sağlık Çalışanlarımıza

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, etkili yasaların çıkarılması gerektiğini vurguladı.

 

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası önünde bir basın açıklaması yapan Doğruyol, hastane girişlerine konulan X ray cihazlarının sağlıkta şiddeti önleyemeyeceğini belirtti.

Son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik silahlı saldırılara değinen Doğruyol, “Hastanelere silahla giren, doktorları ve hemşireleri rehin alan kişilerle karşı karşıyayız. Yetkililer ise bu durumu görmezden geliyor. Her geçen gün artan şiddet vakalarına karşı etkili yasal düzenlemeler hâlâ çıkarılmıyor,” ifadelerini kullandı.

Doğruyol, özellikle sağlık hizmetlerinin sunumunun “hasta memnuniyeti” odaklı değil, sağlık çalışanlarının güvenliği dikkate alınarak düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının itibarının yeniden kazandırılması, sevk zincirinin uygulanması ve ambulansların taksi gibi kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca Doğruyol, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişilere yönelik caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini savundu. “Sağlıkta şiddeti yapanlara Hükmün Geriye Bırakılması (HGB) uygulanmayacak, görev başındaki sağlık personeline mukavemet gösteren kişilere artırımlı cezalar verilecektir,” dedi.

Yargı Süreci Başlatıldı

Doğruyol, sağlıkta şiddeti önlemede etkisiz kalan uygulamalara karşı yargı yoluna başvuracaklarını belirtti. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 4. maddesi uyarınca, işverenin çalışanların sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu hatırlatarak, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü ve Hastane Başhekimi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

“Sağlık çalışanlarımız bu ülkenin üvey evlatları değildir,” diyerek sözlerini noktalayan Doğruyol, sağlık çalışanlarının haklarının korunması için bundan sonraki süreçte de mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.