Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BÖLGENİN EN BÜYÜK YAZILIM TEST ETKİNLİĞİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

Güney Doğu Avrupa ve

Güney Doğu Avrupa ve Orta Doğu’nun en büyük yazılım test etkinliği Uluslararası TestIstanbul Konferansı, bu yıl 11’inci kez “Test ve Test Otomasyonunda Robotik Süreç Otomasyonu” ana temasıyla gerçekleştirilecek. Yazılım Test ve Kalite Derneği (TurkishTesting Board – TTB) tarafından hayata geçirilen konferans, 8 Ekim 2020 tarihinde bir ilki gerçekleştirerek hibrit bir formatta hem sanal hem fiziksel platformlarda yapılacak.

bolgenin en buyuk yazilim test etkinligi icin geri sayim basladi

Toplam 6 Keynote ve 30 konuşmacının 25’in üzerinde oturumda katılımcılarla bir araya geleceği konferansta, Continuous Delivery, DevOps ve Yazılım Geliştirme konularında dünyanın önde gelen isimlerinden DaveFarley, yazılım mühendisliği dinamiklerini masaya yatıracak. Test.ai’ninana mühendisiTariqKing de yapay zekanın yazılım testinde nasıl kullanılabileceğini anlatacak.

Yazılım test sektörünün en önemli etkinliklerinden Uluslararası TestIstanbul Konferansı bu yıl 11’inci kez gerçekleştirilecek. Yazılım Test ve Kalite Derneği (TurkishTesting Board – TTB) tarafından hayata geçirilen konferans, 8 Ekim 2020 tarihinde bir kez daha sektör profesyonellerini ağırlayacak. Pandemi etkisiyle bir ilke de imza atılacak konferansta etkinlikler hibrit bir formatta hem sanal platformda hem Hilton BomontiHotel’de yapılacak.

Özellikle Güney Doğu Avrupa ve Orta Doğu’nun en etkin yazılım test konferansı olarak bölgede yakından takip edilen Uluslararası TestIstanbul Konferansı’nda bu yıl yine kendi alanında öne çıkan düşünce liderleri ve sektör profesyonelleri konuşmacı olarak yer alacak. Dünyanın dört bir yanından katılacak 6 Keynote ve 30 konuşmacının 25’in üzerinde oturum ve bir panelde sektör profesyonelleriyle buluşacak.
bolgenin en buyuk yazilim test etkinligi icin geri sayim basladi545
Bu yıl konferansın ana teması Test ve Test Otomasyonunda Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) olacak. Alt tema olarak da Sürekli Test, Sürekli Entegrasyon ve DevOps konuları ele alınacak. Yazılım Test ve Kalite Derneği Başkanı Koray Yitmen’in “SihireKarşıTest: Test Odaklı Geliştirme (TDD) Kodunuzdaki İllüzyonu Nasıl Bozacak!” açılış konuşmasıyla başlayacak konferansta, dünyanın önde gelen sektör uzmanlarından uygulamaların test süreçlerini tamamen botlar tarafından sağlayan Test.ai’ninana mühendisiTariqKing, keynote konuşmasında yapay zekanın yazılım testinde nasıl kullanılabileceğini ve şirket olarak nasıl kullandıklarını anlatacak.
bolgenin en buyuk yazilim test etkinligi icin geri sayim basladi23
Continuous Delivery, DevOps ve Yazılım Geliştirme konularında dünyanın önde gelen isimlerinden biri kabul edilen, danışman, kanaat önderi Continuous Delivery kitabının ortak yazarı DaveFarley,“Yazılım Mühendisliği: Zanaatkarlık Yeterli Değil” başlıklı keynotekonuşmasıyla sektör profesyonelleri ve geliştiriciler için yazılım mühendisliği dinamiklerini masaya yatıracak. Ayrıca Farley, konferanstan 1 hafta sonra da yazılım geliştirmede
önemli bir teknik pratik olan Deployment Pipeline konusunda İleri Seviye Deployment Pipeline Teknikleri Eğitimini virtual ortamda vererek bu alanda yetkinliğini artırmak isteyen IT profesyonellerine önemli bir fırsat sunacak.
bolgenin en buyuk yazilim test etkinligi icin geri sayim basladi7
Uygulama performansı izleme, yazılım geliştirme, yazılım testi, API testi ve API yönetimi için araçlar sunan SmartBear’de mühendislik direktörü olarak görev alan AndriiDyznia da konferansın ilgi çekici konuşmacıları arasında yer alıyor. CandyCrush gibi dünyanın en çok satan oyunlarını geliştiren King’de mühendislik müdürü ve Spotify’da teknik program müdürü olarak görev alan Dyznia, konferansta “Dağları Yerinden Oynatabilen Ekip” başlıklı bir konuşma yapacak.
bolgenin en buyuk yazilim test etkinligi icin geri sayim basladi1
Yazılım testleri geliştiren Norveçli danışmanlık firmasıPromisQualify’ın kıdemli test müdürü ChristianBrødsjø, Norveç Oslo’da son teknolojiye sahip havalimanının testlerini gerçekleştirdi. Brødsjø, “Sınır Gökyüzü: Yeni Bir Havalimanı’nı Nasıl Test Edersiniz?” başlıklı konuşmasında 1 yıl boyunca ekibiyle birlikte havalimanı testlerini nasıl gerçekleştirdiklerini ve neler yaşadıklarını konferans katılımcılarıyla paylaşacak.

Expedia.com ve Hotels.com’un kalite mühendisliğini yapan MiroBarscocchi ise “Bir Kalite Mühendisinin Kod Yazması Gerekir Mi?” başlıklı konuşmasında kod yazmanın kalite mühendisinin hayatında yeri olup olmadığını sorgulayacak.

Yazılım Test ve Kalite Derneği (TurkishTestingBoard – TTB) hakkında:
Yazılım Test ve Kalite Derneği (TurkishTesting Board –TTB), Türkiye’de yazılım testlerinin uluslararası standartlarda gerçekleştirilmesi ve yazılım test alanının gelişerek bilişim sektörü ve ülke ekonomisine katkıda bulunması amacıyla faaliyet gösteren, kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur. Yazılım test ve kalite alanında dünyanın en saygın gönüllü organizasyonu konumundaki ISTQB’ye (International Software TestingQualifications Board) bağlı olarak çalışmalarını yürüten Yazılım Test ve Kalite Derneği, 2006 yılında kuruldu. Bu tarihten itibaren, Türkiye’deki bilişim profesyonellerinin yazılım testi alanında ISTQB standartlarında eğitilmesi ve sertifikalanması amacıyla faaliyet gösteren Yazılım Test ve Kalite Derneği, yazılım testi ve kalite konusundaki çok çeşitli yayınlar ve etkinliklerle sektörü desteklemeye devam ediyor. Yazılım Test ve Kalite Derneği’nin gerçekleştirdiği organizasyonlar arasında 2010 yılından beri her yıl düzenlenen TestIstanbul Konferansı (www.testistanbul.org),TestGames, TestInsurance ve TestFinTech Paneli ile TestDefence gibi etkinlikler bulunuyor. Yazılım Test ve Kalite Derneği, Türkiye’deki üniversitelerinin bilgisayar/yazılım mühendisliği ve bilgisayar programcılığı bölümlerinde okumakta olan başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere de burs vererek kalifiye elemanların yetiştirilmesine katkıda bulunuyor. Türkiye bilişim sektörünün uluslararası pazarlarda rekabet edebilmesi için sektörün yazılım testi ve kalitesi konusunda bilgilendirilmesi, ISTQB sınavlarının yapılarak sınavı kazanan adayların sertifikasyonu ve yazılım testi konusunda uluslararası kabul görmüş içeriğin Türkçeleştirilmesi,