Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu Tarihi Ağaçlar Neden Kesildi?

Bu Tarihi Ağaçlar Neden

Bu Tarihi Ağaçlar Neden Kesildi?

Mustafa  ÖZCAN/ BHA—TRABZON

Cumhuriyet Halk Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Olcay Bahadır ve beraberindekiler, Çarşı Mahallesi Vergi Dairesi Müdürlüğü önünde bulunan tarihi cam ağaçlarının kesilmesine tepki gösterdiler.

vakfikebirde tarihi agaclar katliami 2024 haziran 14 001

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Olcay Bahadır ve beraberindekiler, Çarşı Mahallesi Vergi Dairesi Müdürlüğü önünde bulunan tarihi cam ağaçlarının kesilmesine bir basın açıklaması yaparak tepki gösterdiler. Basın açıklamasına CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Olcay Bahadır’ın yanı sıra CHP Vakfıkebir Belediye Meclis Üyeleri Nur Zaman, Gökhan Turt ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

vakfikebirde tarihi agaclar katliami 2024 haziran 14 059

 

BAHADIR, “BU TARİHİ AĞAÇLARI KİM, NEDEN KESTİ?” Cumhuriyet Halk Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Olcay Bahadır yaptığı basın açıklamasında : “Vakfıkebir Çarşı Mahallesi 46 Ada 2 Parsel sayılarında kayıtlı arsa üzerine 1900’lü yılların başında inşa edilmiş Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Beşikdüzü, Tonya ve Şalpazarı’nın sevk ve idaresinin yapıldığı, kültür ve tabiat varlıklarını koruma kurulunca tescilli yapı olarak belirlenen, Vakfıkebir’in en şahsiyetli, en eski ve en değerli yapılarından biri olan ve bir dönem hükümet konağı, cezaevi ve son olarak ta vergi dairesi olarak kullanılan yapının mütemmim cüzü yani ayrılmaz parçalarından olan, aynı parselde bulunmaları hasebiyle tescilli ağaç olan, bina ile yaşıt olduğu  tahmin edilen “2 SAHİL ÇAMI” cehalet, iş bilmezlik ve yaptım oldu mantığı ile anlamsız bir şekilde kesilmiştir. Bu tarihi ağaçları kim neden kesti. Kime zararı vardı. Bu tarihi ağaçları kesenlerin peşini bırakmayacağız.”

vakfikebirde tarihi agaclar katliami 2024 haziran 14 042

“60 YILLIK BU GÜZEL AĞAÇLARI KESENLER KANUN VE YASALAR ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER” Başkan Bahadır, “Yaptığımız araştırma sonucunda vergi dairesi müdürlüğünden Trabzon Büyükşehir Belediyesine binanın temeline zarar verdiği gerekçesi ile başvuruda bulunulduğu, başvuru sonucunda izin alınmadan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekiplerince işe başlandığı ve işin başında bulunan mahalle muhtarının da etkisi ile 1 ağaç için başvurulmasına rağmen 3 ağacın kesildiği gözler önündedir.

vakfikebirde tarihi agaclar katliami 2024 haziran 14 038

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca koruma altında bulunan, Vakfıkebir’in en şahsiyetli kamu binalarından olma özelliği sebebiyle Vakfıkebir Kaymakamlığı ve Vakfıkebir Belediyesinin sorumluluğu altında bulunan bir yapının mütemmim cüzü olan tescilli ağaçların ne yaptığını bilmeyen bir kurum amiri, muhtar ve çalışanların içerisinde yer aldığı bir güruh tarafından kesilmesinin açıklanabilecek hiçbir yanı yoktur. Ayrıca bu uygulamanın orada bulunan tescilli yapıyı yıkmaktan farkı yoktur.

vakfikebirde tarihi agaclar katliami 2024 haziran 14 033

60 yıllık bu güzel ağaçları kesenler kanun ve yasalar önünde hesap verecekler. Tarifi olmayan bu uygulamayı yapanların ağır cezalar ile cezalandırılması yüreklerimize su serpmeyecektir. Ancak bundan sonra yapılacak bu tarz uygulamalara örnek teşkil edeceğinden çok önemlidir. Uygulamada bulunan tüm katılımcıların en ağır ceza ile cezalandırılmalarını bekliyoruz dedi.”

vakfikebirde tarihi agaclar katliami 2024 haziran 14 019