Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Halıcı Isparta’daki okul ihtiyaçlarını gündeme getirdi; eğitimden tasarruf olmaz!

CHP’li Halıcı Isparta’daki okul

CHP’li Halıcı Isparta’daki okul ihtiyaçlarını gündeme getirdi; eğitimden tasarruf olmaz!

ISPARTA-BHA

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e verdiği soru önergesine yanıt alamadığını belirterek, sorusunu bir kez de Meclis kürsüsünden yöneltti.

Isparta’da dersliklerin yetersiz olduğunu ifade eden Halıcı, “Isparta Merkez Çünür mahallesinde Şehit Ömer Sarı Ortaokulunda 900’den fazla öğrenci var. Çünür TOKİ İlkokulunda ise bine yakın öğrenci bulunuyor. Bu okullarda sınıflar 40’ar kişiden oluşuyor ve derslikler yetersiz” diye konuştu

FEDA EDEBİLECEĞİMİZ TEK BİR KİŞİ BİLE YOK

Çünür mahallesinde bin 2 konutluk inşaatın bitmesi ile derslik sayısına olan ihtiyacın artacağına işaret eden Halıcı, şöyle devam etti:

“Bu evlere vatandaşlarımız yerleştiği zaman zaten yetersiz olan okullarda büyük bir sıkıntı yaşanacağı ortada. Buradan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sesleniyorum: Isparta Çünür mahallesine çok acil bir şekilde ilköğretim okulu ve lise yapılması gerekiyor. Sayın Bakana iki ay önce bu konuyla ilgili önerge verdim ama hâlâ tek satır yanıt vermedi. Her şeyden tasarruf edebiliriz ama okullardan ve eğitimden asla diyorum çünkü eğitimde feda edebileceğimiz tek bir kişi bile yoktur.”