Edebiyatın Başkenti, 2. Uluslararası Genç Yazarlar Akademisi’ne Ev Sahipliği Yaptı

Şiir ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ve Sütçü İmam Üniversitesi destekleriyle düzenlenen 2. Uluslararası Genç Yazarlar Akademisi’ne ev sahipliği yaptı

YTB 14

Edebiyatın Başkenti, 2. Uluslararası Genç Yazarlar Akademisi’ne Ev Sahipliği Yaptı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve KSÜ iş birliğiyle bu yıl Kahramanmaraş’ta düzenlenen 2. Uluslararası Genç Yazarlar Akademisi’nin kapanış programı gerçekleştirildi. Şairler Tepesi’nde düzenlenen programda, akademiye katılan genç yazarlara sertifikaları verildi.

 

Şiir ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ve Sütçü İmam Üniversitesi destekleriyle düzenlenen 2. Uluslararası Genç Yazarlar Akademisi’ne ev sahipliği yaptı. 12 ülkeden 34 genç yazarın katılımıyla gerçekleştirilen akademinin kapanış programı ise, şehrin en gözde mekânlarından Şairler Tepesi’nde gerçekleştirildi. 2. Uluslararası Genç Yazarlar Akademisi’nin kapanış programında; 27. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Cihat Sezal, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hanifi Toptaş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, STK temsilcileri, akademisyenler, yurt dışından gelen genç şair ve yazarlar ile Kahramanmaraşlı edebiyatçılar da yer aldı. Programda, yurt dışında yaşayan genç yazarlar tarafından kaleme alınan Telve ve Bağ-lar dergisinin de yeni sayıları tanıtıldı.

 

Şiir ve Edebiyatın Başkenti; Kahramanmaraş

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hanifi Toptaş, “Tüm alanlarda olduğu gibi şiirde de marka şehir haline gelmek için gayretimizi sürdürüyoruz. Çünkü biz üstat Necip Fazıl Kısakürek’in, Yedi Güzel Adam’ın, Âşık Mahzuni Şerif’in, Abdurrahim Karakoç’un hemşerileriyiz. Kahramanmaraş, şiir ve edebiyatın başkenti. Amacımız var olan bu potansiyelimizi geleceğe aktarabilmek, yeni edebiyatçılar yetiştirebilmek. Bu konuda çalışmalarımızı da artırarak sürdürüyoruz. Dünyanın farklı bölgelerinden şehrimize gelerek bugün bizlerle olan tüm misafirlerimize teşekkür ediyor, onları şiir ve edebiyatın başkentinde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” cümlelerini kaydetti.

 

UNESCO Sürecinde Kahramanmaraş’ın Yanındayız

Kahramanmaraş’ın Türk edebiyatına büyük katkı sağladığını vurgulayan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, “Kahramanmaraş’ın bizim için çok ayrı bir yeri var. Yedi Güzel Adam’ın şehri. Deprem bölgelerinde yürütülen alt ve üstyapı çalışmaları elbette son derece değerli ancak bu şehirlerimizin yaşadığını, kalbinin attığını, kültür sanat aktivitelerinin de bu şehirlerde yapılageldiğini göstermek açsından 2. Uluslararası Genç Yazarlar Akademisi’ni Kahramanmaraş’ta yapmak istedik. Türk düşüncesine, edebiyatına ve fikir dünyasına münevverler yetiştirmiş bu şehrin bugün de bu özelliğini koruduğunu görüyoruz. Kahramanmaraş’ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılma sürecinde de elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu. Protokol konuşmalarının ardından, akademiye katılan genç yazarlara sertifikaları verildi.

Exit mobile version