Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Efor Çay Halka Açılıyor

Halka arza ilişkin olarak

Halka arza ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş, “Efor Çay olarak başarı yolculuğumuzda önemli bir dönüm noktası olarak gördüğümüz halka arzımızla birlikte; yeni yatırımlarla büyümeyi, üretim kapasitemizi artırmayı, sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda yeşil enerji kullanmayı hedefliyoruz. Kurumsal, halka açık bir marka olarak büyümemize devam etmek istiyoruz” dedi.

Trabzon – Of, Artvin – Arhavi’de iki yaş çay üretim tesisi ve İstanbul – Tuzla’da çay paketleme tesisi olmak üzere toplam 49.000 m2’lik üç tesisiyle Türkiye’nin çay ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayan Efor Çay, halka arz için talep toplamaya başlıyor. Halka arz, Halk Yatırım ve İntegral Yatırım konsorsiyum liderliğinde olacak. Halka arzda 90 milyon TL nominal değerli 90.000.000 adet B grubu paylar satılacak olup bunun 63 milyon TL nominal değerli kısmı sermaye artırımı, 27 milyon TL nominal değerli kısmı ortak satışı yoluyla yapılacaktır. 90 milyon nominal değerli payların satışında, % 75’i yurt içi bireysel yatırımcıya, % 25’i ise yurt içi kurumsal yatırımcıya tahsis edilecektir. Halka arzın 1.305.000.000 TL büyüklükte olması hedeflenirken, halka açıklık oranının ise % 24,8 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.

Kapasite artışı ve sürdürülebilirlik hedefi

Halka arza ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş, yeni yatırımlarla büyümeyi, işletme sermayemizi güçlendirmeyi, halka arz ile birlikte Efor Çay’ın üretim kapasitesini artırmayı, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yeşil enerji kullanmayı hedeflediklerini anlattı. Akkuş, “Kurumsal, halka açık bir marka olarak büyümemize devam etmek istiyoruz. 2005 yılında paketleme tesisiyle başlayan çay yolcuğumuzda, bugün Türkiye’nin en büyük çay üreticilerinden biri ve İSO Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan markası haline geldik. Ülkemizdeki yıllık çay satışlarının yüzde 10’unu karşılıyoruz. Liderlik hedefimizle ve yenilikçi yaklaşımlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana ‘çayda kaliteden ödün vermeme’ ilkesiyle hareket ediyoruz. Topraktan bardağa kadar tüm süreci sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Karadeniz’in aroması zengin bölgelerinden en kaliteli çay yapraklarını topluyor, toplama depolarından gıda güvenliğine uygun olarak Efor Çay fabrikalarına ulaştırıyoruz. Üretimden paketlemeye kadar tüm aşamaları titizlikle yürütüyor, 12 ay boyunca yüksek ürün kalitesinin sürekliliğini sağlıyoruz. Efor Çay olarak, her damak zevkine uygun, kaliteli ve yüzde yüz doğal ürünler sunuyoruz. Üretim kapasitemizi artırarak ve portföyümüze yenilikçi ürünler ekleyecek Ar-GE çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

“Kahve üretimine başlamayı hedefliyoruz”

İbrahim Akkuş, “Tokat Erbaa’da 30 bin metrekare alanda 15 bin metrekare kapalı alana sahip yeni tesisimizin inşaat çalışmalarına başladık ve belli bir seviyeye getirdik. Yeni tesisimizde siyah çay ve bitki çaylarının yanı sıra soğuk çay ve kahve üretimine başlamayı hedefliyoruz. Ülkemize yeni bir kahve markası kazandırmak için pazarlama çalışmalarımızı da bir yandan sürdürüyoruz. Fabrikamızın çatısında güneş enerji santrali de hayata geçireceğiz. Böylece ihtiyacımız olan elektrik enerjisi ihtiyacını kendi ürettiğimiz enerjiden karşılayacağız. Yeni tesisimizle üretim gücümüzü artırırken, yaklaşık 200 yeni istihdamla birlikte bölgemizin kalkınmasına da katkıda bulunacağız. Planlarımız arasında yenilenebilir enerji yatırımlarımız da bulunuyor. Malatya Arapgir’de 5.806,35 kWp ve 4.529,25 kwp olmak üzere toplam 10.335,6 kWp kurulu güce sahip iki güneş enerji santrali projesi için başvurularımızı gerçekleştirdik. Bir santralimiz için çağrı mektubumuzu aldık, diğeri için de onay bekliyoruz. Her iki santralimizi de devreye aldığımızda tesislerimizin tüm enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

2023’te 6 milyar TL hasılat

2023 yılında yaklaşık 6 milyar TL hasılat elde eden Efor Çay’ın 31.03.2024 dönemindeki hasılatı ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla % 7 oranında artış göstererek 992 milyon TL’ye ulaşmıştır. Yine aynı dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre brüt karlılıkta % 42 oranında artış gerçekleşmiştir. Şirketin toplam varlıkları; 2023 yılında 4,4 milyar TL’ye ulaşırken bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla % 34 oranında artış göstermiştir. 31.03.2024 dönemi itibarıyla ise toplam varlıklar 4,4 milyar TL’dir.

EFOR ÇAY Hakkında

2005 yılında faaliyete başlayan Efor Çay, bugün Türkiye’nin en büyük çay üreticileri arasında yer alıyor. Efor Çay, Türkiye’nin yıllık çay ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayan şirket, liderlik hedefi ve yenilikçi yaklaşımlarıyla faaliyetlerine devam ediyor. Efor Çay, yıllık 30.000 ton çay üretimi ile ülke ekonomisine katkı sağlarken, Türk çayını dünyaya tanıtmayı hedefliyor. “Çayda kaliteden ödün vermeden, önce kalite” ilkesiyle hareket eden Efor Çay, Karadeniz’in aroması zengin bölgelerinden en kaliteli çay yapraklarını topluyor, toplama depolarından gıda güvenliğine uygun olarak Efor Çay fabrikalarına ulaştırıyor. Üretimden paketlemeye kadar tüm aşamaları titizlikle yürüten ve 12 ay boyunca yüksek ürün kalitesinin sürekliliğini sağlayan Efor Çay, her damak zevkine uygun, kaliteli ve yüzde yüz doğal ürünler sunuyor.

Efor Çay’ın dökme, demlik, bardak poşet, bitki, meyve ve form çayı olmak üzere 55 farklı çeşit ürünü bulunuyor. Şirket bugün itibarıyla; Trabzon – Of, Artvin – Arhavi’de iki yaş çay üretim tesisi ve İstanbul – Tuzla’da çay paketleme tesisi olmak üzere toplam 49.000 m2’lik üç tesisinde 60.000 ton yıllık üretim kapasitesine sahip. Efor Çay’ın bağlı ortaklığı Efor Gübre ise Samsun Tekkeköy’de toplam 36.000 m2 alanda, 18.000 m2 kapalı depolama alanı, 1.200 m2 idari binası ve 11.219 m2 antrepo alanıyla faaliyetlerine devam ediyor. Yıllık 80.000 ton gübre satışı gerçekleştiren şirket, 2024 yılında gübre üretimine başlamayı hedefliyor. Efor Gübre, limana yakın konumu sayesinde ise lojistik avantajı bulunuyor. Şirket, madencilik alanındaki kömür faaliyetini ise Samsun, Rize ve Trabzon’da yer alan toplam 32.900 m2’lik tesislerinde sürdürüyor. Bu faaliyetleri doğrultusunda şirketin yıllık 300.000 ton kömür satışı bulunuyor.