Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emekli zammı resmen belli oldu: En düşük emekli maaşı

13 milyon emekliye güzel

13 milyon emekliye güzel haber sabah geldi! Emekli zammı resmen belli oldu: En düşük emekli maaşı

Temmuz ayının artık yaklaşması ile birlikte emekliler için güzel haberlerin gelmeye başlayacağı zaman da yaklaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekliler için zam tarihinde Temmuz ayını işaret etmişti. Güzel haber sabah saatlerinde geldi.

YÜZDE 45 ZAM YAPILMIŞTI

Gelen son habere göre enflasyon verileri ve refah payı ile emekli maaşları için çeşitli oranlar için zam hazırlığı yapılıyor. İşte refah payının eklenmesi halinde emekli maaşlarına yapılacak zamların miktarı:

Emekli maaşları için milyonlarca emekli temmuz ayını bekliyor. Son olarak kamu işçilerinin maaşlarına yüzde 45 oranında artış yapılması sonrasında emeklilere ne kadar artış yapılacağı merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açıklamaları merakla takip ediliyor

EMEKLİLERE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Emeklilere ne kadar zam yapılacağı merak ediliyorken, ocak ve nisan ayı içerisindeki enflasyon oranları belli oldu. Dört aylık zam oranı miktarına göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranı yüzde 15,22 olarak açıklandı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

Önümüzdeki mayıs ve haziran aylarındaki enflasyon rakamlarının da belli olması ile birlikte emeklilerin alacağı maaş resmen belli olmuş olacak. Refah payının da eklenmesi ile birlikte en düşük emekli maaşının 9 bin TL’ye çıkması bekleniyor. Eğer emeklilere yüzde 30 oranında zam yapılırsa en düşük emekli maaşı 9.750 TL olacak.