Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eyüpspor Ankara’da 3 Puanı 3 Golle Aldı

Eyüpspor Ankara’da 3 Puanı

Eyüpspor Ankara’da 3 Puanı 3 Golle Aldı

Tahsin KEMER / ANKARA

Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında Gençlerbirliği, Eryaman Stadyumu’nda Eyüpspor ile karşı karşıya geldi.

Ankara ekibi rakibine 13 ve 67. dakikada Bruno ve 25. dakikada Ahmed Kutucu’nun attığı gollerle 3-1 mağlup oldu. Gençlerbirliği’nin tek golünü 3. dakikada Mustapha Yatabare kaydetti.

Bu sonuçla Eyüpspor, Trendyol 1. Lig’de 5’te 5 yaptı ve 15 puanla liderliği sürdürdü. Gençlerbirliği ise bu sezon ilk mağlubiyetini aldı ve haftayı 11 puanla tamamladı.

Karşılaşmadaki Önemli Anlar

3. dakikada Gençlerbirliği Yatabare ile golü buldu. Orta alanda topu alan Amilton önündeki boşluğu değerlendirdi ve çalımlarla ceza alanına girdi. Ceza alanında Amilton’un topuna Caner Erkin müdahale etmek istedi ama top Caner’den sekip Yatabare’nin önünde kaldı. Yatabare seken topa ayağının üzeriyle sert bir vuruş yaptı ve kaleci Berke’yi mağlup etti.

7. dakikada Gençlerbirliği gole yaklaştı. Sağ kanattan Muhammet Himmet önündeki boş hareket alanını değerlendirdi ve sağdan ceza alanına ortaladı. Hareketlenen Yatabare’den önce Fredy ayak koydu ve topu kornere gönderdi.

13. dakikada Eyüpspor skoru eşitledi. Sol kanattan Caner Erkin ceza sahasına ortaladığı topu Gençlerbirliği savunması kafa ile karşıladı. Orta alana doğru yükselen topu Fredy bir kez daha kafa ile rakip yarı alana gönderdi. Eyüpsor’da Ahmed Kutucu, topu kafa ile Bruno’nun önüne indirdi. Vücudunu iyi kullanan Bruno, ceza alanı içerisinde vuruşunu yaptı ve kaleci Ertuğrul’u avladı. Durum 1-1 oldu.

24. dakikada Eyüpspor 2-1 öne geçti. Caner Erkin’in kendi yarı alanından ceza sahasına gönderdiği topa geriden koşan Ahmet Kutucu sol ayak içi ile vuruşunu yaptı top kaleci Ertuğrul’un solundan ağlarla buluştu.

Karşılaşmanın ilk yarısında maç zaman zaman gerginleşti ve Gençlerbirliği tribünlerinden hakeme ağır tepkiler geldi. Kalan bölümde başka gol olmadı ve takımlar soyunma odasına 2-1’lik Eyüpspor üstünlüğü ile gitti.

67. dakikada Eyüpspor farkı ikiye çıkardı. Ceza alanında topla buluşan Ahmed Kutucu çizgi üzerinde iki rakibiyle girdiği mücadelede topu son anda ayağından çıkardı ve içeri çevirdi. Kaleci Ertuğrul’unda oyundan düşüren bu pasta Bruno topu boş ağlara gönderdi ve durum 3-1 oldu.

90+5. dakikada Eyüpspor penaltı kazandı. Ceza sahasında Nzaba’nın Mustafa’ya müdahalenin ardından hakem beyaz noktayı gösterdi.

90+6. dakikada Eyüpspor penaltıdan yararlanamadı. Penaltıda topun başına geçen Regattin, Panenka penaltısı kullandı. Top direkten oyun alanına geri döndü.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Eyüpspor, Gençlerbirliği’ni 3-1 mağlup etti.