Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden ‘Türk gemisi mayına çarptı’ iddialarına yanıt

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden ‘Türk

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden ‘Türk gemisi mayına çarptı’ iddialarına yanıt

Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Türk gemisi mayına çarptı’ iddialarına Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden yanıt geldi.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, Batum Limanı’ndan Ukrayna’nın İzmail Limanı’na rotası bulunan Türk Bayraklı Kafkametler gemisi 05.10.2023 tarihinde Romanya/Sulina açıklarında seyir halinde iken geminin 15-20 metre gerisinde bir patlama yaşandığı ancak söz konusu patlamanın gemide gerçekleşmediği ve herhangi bir mayın patlaması olabileceğine dair bir bulgu edinilmediği belirtildi.

Açıklamada, ” Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Türk Gemisi Mayına Çarptı’ haberiyle ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.

Batum Limanı’ndan Ukrayna’nın İzmail Limanı’na rotası bulunan Türk Bayraklı Kafkametler gemisi 05.10.2023 tarihinde Romanya/Sulina açıklarında seyir halinde iken geminin 15-20 metre gerisinde bir patlama yaşanmıştır.

Olayın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü’ne bağlı Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezimizce gemi ve işletici şirket ile temas kurulmuştur. Söz konusu patlama gemide gerçekleşmemiş ve herhangi bir mayın patlaması olabileceğine dair bir bulgu edinilememiştir.
Gemide herhangi bir hasar bulunmamakta olup, gemi yükünü Ukrayna’nın İzmail Limanı’na ulaştırmak üzere seyrine devam etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.