Glokom Gözlerinizi Sizden Alabilir

Başlıklar1 Glokom Gözlerinizi Sizden Alabilir1.0.1 Ünlü isimlere yaptığı göz kapağı estetiği operasyonlarıyla tanınan Op. Dr. Tuncay Sezgin, en sinsi göz hastalıklarından biri olan glokom konusunda uyardı. Sezgin, neredeyse hiç belirti vermeyen hastalığın kişiyi kör ettiğini belirtti.1.1 HİÇ BİR BELİRTİ VERMİYOR1.2 O HASTALIKLARI OLANLAR DİKKAT!1.3 40 YAŞ ÜSTÜ MUTLAKA MUAYENE OLMALI Glokom Gözlerinizi Sizden Alabilir Ünlü […]

glokom-gozlerinizi-sizden-alabilir

Glokom Gözlerinizi Sizden Alabilir

Ünlü isimlere yaptığı göz kapağı estetiği operasyonlarıyla tanınan Op. Dr. Tuncay Sezgin, en sinsi göz hastalıklarından biri olan glokom konusunda uyardı. Sezgin, neredeyse hiç belirti vermeyen hastalığın kişiyi kör ettiğini belirtti.

 

HİÇ BİR BELİRTİ VERMİYOR

Bugüne dek çok sayıda tanınmış ismin göz kapağı estetiği ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Tuncay Sezgin, bu kez hayati bir konuda uyardı. Halkın aslında en hayati organlarından biri olan göz sağlığını genellikle ihmal ettiğini belirten Sezgin, glokom (göz tansiyonu) tehlikesine dikkat çekti. Glokom’un hiç bir belirti vermeden ilerlediğini söyleyen Sezgin, sonucun körlük olduğunu söyledi.

 

O HASTALIKLARI OLANLAR DİKKAT!

Glokom’un en önemli özelliğinin sinsi seyretmesi ve neredeyse hiç belirti vermemesi olduğunu hatırlatan Op. Dr. Tuncay Sezgin,  “Başlaması halinde yavaş yavaş çevreden merkeze doğru görme kaybı yaratabilir” dedi. Hastalığın her yaş grubunda görülebileceği gibi 40 yaş üzerinde daha riskli olduğunu dile getiren Sezgin, “Glokom bulunan kişiler; hipertansiyonu, hipotansiyonu, şeker hastalığı, miyopisi, damar hastalığı, uyku apnesi bulunanlar ve uzun süreli kortizon kullananlar daha sık görülen görülen grupta yer alır” diye konuştu.

 

40 YAŞ ÜSTÜ MUTLAKA MUAYENE OLMALI

Glokomun risk sınırını 40 yaş olarak belirleyen Op. Dr. Tuncay Sezgin,

40’a kadar en az 3 yılda bir, 40’tan sonra ise en az 2 yıl bir kez kontrole gidilmesinin hayati önem taşıdığını ifade etti. Sezgin, “Hastalık belirti vermediği için yitirilen görme kaybı geri getirilemiyor. Bu yüzden erken tanı çok önemli. Hastalık teşhis edilmesi halinde hastalığın safhasına göre ilaçla, lazerle yada cerrahi yöntemle soruna müdahale ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version