Güneşli Günlerde Cildinizi Korudunuz, Peki Ya Gözleriniz

Zorlu günlerin ardından önlem alarak da olsa kozamızdan çıkıyoruz. Normalleşmeyle birlikte dışarıda geçirilen zaman artıyor, kendimizi özlemle güneşin kollarına bırakıyoruz. Maskenizi taktınız, koruyucu kremlerinizi sürdünüz, hijyene dikkat ettiniz, peki ya gözleriniz? Güneş ışınlarının cilde zararlı etkisi bilinir fakat gözlere olan etkisi çoğu zaman önemsenmez. Güneşin UV ışınlarının gözlere zararlı olduğunu belirten HOYA Türkiye Satış ve […]

Güneşli Günlerde Cildinizi Korudunuz, Peki Ya Gözleriniz

Zorlu günlerin ardından önlem alarak da olsa kozamızdan çıkıyoruz. Normalleşmeyle birlikte dışarıda geçirilen zaman artıyor, kendimizi özlemle güneşin kollarına bırakıyoruz.

Maskenizi taktınız, koruyucu kremlerinizi sürdünüz, hijyene dikkat ettiniz, peki ya gözleriniz? Güneş ışınlarının cilde zararlı etkisi bilinir fakat gözlere olan etkisi çoğu zaman önemsenmez. Güneşin UV ışınlarının gözlere zararlı olduğunu belirten HOYA Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Hakan Kayra, ‘Tam olarak korunma sağlanmadığın da ciltteki negatif etkilerin yanı sıra gözlerde de etkiler oluşur.U Vışınlarının yeryüzüne ulaşma miktarı arttıkça göz sağlığı olumsuz yönde etkilenir. Bu durum normalden çok daha fazla yeni katarakt vakaları oluşmasına yol açabilmektedir.’ diyor.

Önlem almadan fazla güneş ışığına maruz kalmak erken yaşta kataraktı tetikleyebilir

Yaz aylarında dünyaya ulaşan ultraviyole ışın miktarı, kışa oranla üçkatdahayoğun… Dahafazlaaçık alanlarda zaman geçirmeye başladığımız bu günlerde güneşin gözlere olan zararlı etkisi ise gözden kaçırılabiliyor. UV ışınlarının bir miktarı (özellikle UVC, UVB) atmosfer ve katmanlar tarafından, bir miktarı da (özellikle UVA) gözümüzün doğal yapısı gereği gözlerimiz tarafından süzülür. Günümüz koşullarında çeşitli sebeplerle zarar verdiğimiz atmosfer katmanları sebebiyle güneş ışınları her zamankinden daha zararlı. Çünkü UVC ve UVB ışınlarını yeteri kadar süzememektedir. Bu nedenle gözlerimize kadar ulaşan UV ışınlarının miktarı normalden çok daha artmıştır. Bu ışınlara yüksek miktarda maruz kalmak özellikleerkenyaşlardaortayaçıkabilen ‘katarakt’ hastalığınadikkatçekiyor. Güneş gözlüğükullanmayanveyaoptikcamlarınıyüksekteknolojivekalitelikaplamalarvasıtasıylazararlıışınlarıngözlerimizegirmesiniengelleyecekönlemleralmayankullanıcılar, erkenyaştakatarakt olma ihtimaliyle karşı karşıya kalıyor.

Ultraviyole ışınları ile gözlerinizi barıştıran fotokromik teknolojisi

Optik cam sektöründe global dev HOYA’nın Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Hakan Kayra, optik camlardaki teknoloji sayesinde UV’yi %100 kesen polarize ve fotokromik camlarla yüksek oranda güneş ışığının zararlı etkilerinin en aza indirildiğini belirtiyor. Özellikle şeffaf optikcamlardayüksekJaponteknolojisinesahip HVLL (High-Vision LongLife) kaplama, içmekandadoğal olmayan UV kaynaklarından (LED lamba, bilgisayar ve akıllıtelefonlar) yayılanzararlıışıklarıngözümüzegirmesinive uzun süre maruz kaldığımızda oluşacak olan rahatsızlıkları giderir. Ancak dış ortama çıkıldığında yalnızca güneşten gelen UV ışınlarının göze girmesini engellemek yetmez, bunun yanı sıra yüksek ışık hassasiyetini de ortadan kaldırmak gerekir. Bu amaçla geliştirilmiş olan HOYA Sensity fotokromik camlar, sahip olduğu teknoloji sayesinde tek bir camda hem iç mekan hem de dış mekandaki sağlık vekonforşartlarınısağlayabiliyor.

HOYA Sensity camlar, güneşli ortama çıkıldığında hızla koyulaşarak hem ışık hassasiyetine karşı %100 UV koruması sağlıyor, hem de iç mekana girildiğinde hızla açılarak normal şeffaf formuna geri dönüp iç mekanda berrak ve net görüş vadediyor. Böylece hem iç mekan hem dış mekan gözlük ihtiyacı tekbirüründesağlanıyor.Aynızamandafarklırenk (yeşil, füme, kahve) verenkliaynaefektli (SensityShine) alternatifleriile de estetikvekozmetikaçıdan da son kullanıcınınyaşamvemodatarzınahitapediyor.

Exit mobile version