Herkes Bu Tohumun Peşinde

Kahramanmaraş’ta yetiştirdiği domatesleri gören şaşkına dönüyor Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde dedelerinden kalan tohumları kullanarak,  tamamen organik olarak yetiştirilen domatesleri tadan ve görenler, talep patlaması oluşturdu. İlçeye bağlı Hasankendi Mahallesi Çilingir Çayırı olarak bilinen bölgede dedelerinden miras kalan tohumları kullanarak domates yetiştiren Uğur Arslan, komşularına, akrabalarına ve çevresine ikram etti. Tanesi 1 kilogramın üzerinde olan domatesleri tadan […]

Herkes Bu Tohumun Peşinde

Kahramanmaraş’ta yetiştirdiği domatesleri gören şaşkına dönüyor

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde dedelerinden kalan tohumları kullanarak,  tamamen organik olarak yetiştirilen domatesleri tadan ve görenler, talep patlaması oluşturdu.

İlçeye bağlı Hasankendi Mahallesi Çilingir Çayırı olarak bilinen bölgede dedelerinden miras kalan tohumları kullanarak domates yetiştiren Uğur Arslan, komşularına, akrabalarına ve çevresine ikram etti.

Tanesi 1 kilogramın üzerinde olan domatesleri tadan vatandaşlar, kendi çevrelerine de bu durumdan bahsetmeleriyle talep yoğunluğuna neden oldu.

Tamamen organik olarak yetiştirdiği domatesler hakkında açıklama yapan Uğur Arslan, “Domateslerin toprak yer hazırlığını kendim hazırladım. Doğal hayvan gübresi kullandım. Tohumlarımız ise, ata-dededen kalma. Ailemle birlikte özenle yetiştirdik. Damla sulama yapıyoruz. Daha önce babamda taze kabak yetiştiriciliğinden Ziraat Odası’ndan ödüllendirilmişti. Bizlerde kesinlikle suni gübre kullanılmıyoruz. Büyük çaplı bir satışımız söz konusu değil. Ancak kendi ev halkına, akraba ve çevreleri faydalanıyor” dedi.

Exit mobile version