Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İğdecik ‘de çıkan yangın söndürüldü

İğdecik ‘de çıkan yangın

İğdecik ‘de çıkan yangın söndürüldü

İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Vali Baruş en büyük tesellilerinin can kaybı olmaması olduğunu söyleyerek yangına müdahale eden kurumlara ve özellikle de traktörleriyle ekiplere destek veren köylülere teşekkür etti.

IMG 7764
Vali Baruş “Yangının çıkış sebebiyle ilgili gerekli araştırmalar yapılıyor ama ne olursa olsun yangının çıkış sebebinin insan kaynaklı olduğunu büyük ihtimalle biliyoruz. Çünkü maalesef ufacık ihmaller, bazen tarlada kullanılan bir biçerdöverin kıvılcım sıçratması, bazen o iş makinelerini kullanan arkadaşların veya tarlalarda çalışan vatandaşlarımızın izmarit atmaları bazen de yine insan hatası kaynaklı, işte bir şişe parçası camdan kaynaklı arazide yangın meydana geliyor. Yangının başlangıcından itibaren Gönen belediyemiz başta olmak üzere ilgili kurumlar Isparta belediyemiz, Keçiborlu belediyemiz, Güneykent belediyemiz tüm itfaiye araçlarıyla buraya intikal ediyor. Tabii ki Orman Bölge Müdürlüğümüzün araçları da buraya intikal ediyor ve yangın orman idaremiz kontrolünde hızlı bir şekilde sürdürülüyor.

Bugün biraz şanssızlık, ciddi bir rüzgâr var. Birçok arazinin de biçilmemiş olması sebebiyle yangın geniş bir alana yayılıyor. Yaklaşık 1000 dekarlık bir tarım arazisinin hasar gördüğünü tahmin ediyoruz ve bu 1000 dekarlık tarım arazisinin de yaklaşık yüzde 80’i ekili durumdaydı. Yüzde 20 ise anız şeklinde. Maalesef çiftçilerimizin malları zarar gördü. Yani ufacık bir ihmalin hatanın nelere yol açabildiğini görebiliyoruz buradaki manzaradan. Ama biraz da bizi teselli eden nokta tam orman sınırında durdurulması yangının. Arkadaşlarımızın gerçekten can siper mücadelesi, İğdecikli vatandaşlarımızın bütün traktörleriyle ellerinde ne imkân varsa tarım araçlarıyla buraya gelip müdahalede bulunması topyekûn bir mücadele sergilemesi yangının daha fazla büyümesine ve ormanlık alanlara sıçramasına engel oldu. Bu açıdan da teselli buluyoruz. Ormanlık alana sıçramış olsaydı bu yangın, rüzgârın da hızıyla birlikte maalesef ağaçlandırma sahası olan yerlerin hasar görmesi ve yangının yerleşim yerlerinin doğru yayılması söz konusu olabilecekti. Hatta vatandaşlarımızın kullandığı birkaç konut ve ağıl da kaymakamlığımız tarafından tahliye edilmişti tedbiren. Ama sonuçta insan canına gelen bir zarar olmadı. Vatandaşlarımızın tarım ürünleri dışında yanan araçları olmadı. Bu açıdan biraz teselli buluyoruz.

Ama bundan ders çıkarmamız lazım. Buradaki yangın olayı hepimize ibretlik olsun. Bir daha böyle tarlalarımız, tarımsal ürünlerimiz zarar görmesin. Ormanlarımız zarar görmesin lütfen ve lütfen dışarıda herhangi yangın kaynağı oluşturacak bir ihmale fırsat vermeyelim. Yani sizin önemsemediğiniz bir ihmal binlerce dekar arazinin hasar görmesine, binlerce dönüm ormanın yanmasına sebebiyet veriyor ve bu ihmalin sonucunda görülen zararı telafi etmek yıllarımızı alıyor. O nedenle bu konuda çok dikkat etmemiz gerekiyor. Yangının söndürülmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, geçmiş olsun” dedi.