Kahramanmaraş’a Yeni Bir Öğretmenevi İnşa Edilecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş'ta gerçekleştirdiği incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, 1 Eylül'de eğitim öğretime kesintisiz bir şekilde başlamak için çalıştıklarını ifade etti.

kahramanmarasa yeni bir ogretmenevi insa edilecekkahramanmarasa yeni bir ogretmenevi insa edilecek

Kahramanmaraş’ta, 200 yatak kapasiteli bir öğretmenevi projesi hayata geçirilecek.

Bakan Tekin’den Eğitim Öğretime İlişkin Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiği incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, 1 Eylül’de eğitim öğretime kesintisiz bir şekilde başlamak için çalıştıklarını ifade etti.

Deprem Sonrası Eğitim Öğretim İhtiyaçları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla deprem bölgesindeki eğitim ihtiyaçlarını tespit etmek ve gidermek amacıyla harekete geçen Bakan Tekin, Kahramanmaraş’ta hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek, yürütülen çalışmalara değindi.

Derslik Sayısının Artırılması ve Yatırımlar

Bakan Tekin, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat öncesi derslik sayısının 10 bin 111 olduğunu belirtti. Yıkılan ve yıkılacak derslikler göz önünde bulundurulduğunda, eğitim öğretim sürecinin sorunsuz bir şekilde başlayacağının altını çizdi. Tedbirler ve yapılan yatırımlarla birlikte, 6 Şubat’tan daha fazla derslik sayısıyla eğitime hazır olacaklarını vurguladı.

Öğretmenevi ve Öğretmen Atamaları

Bakan Tekin, Kahramanmaraş’ta 200 yatak kapasiteli bir öğretmenevi inşa edileceğini duyurdu. Ayrıca, bin 839 öğretmen atamasının yapıldığını ve öğretmenlerin eğitim öğretim yılı başlamadan göreve başlayacaklarını belirtti. Bu sayede norm kadro açısından Kahramanmaraş’ta herhangi bir sorun kalmayacağını ifade etti.

Spor Lisesi ve Ek Destekler

Bakan Tekin, Kahramanmaraş’ta bir spor lisesi talebi olduğunu ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Kahramanmaraş’ın güreş konusunda önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, spor lisesini güreş lisesi olarak tasarlayacaklarını ve tesislerin en kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağını ifade etti.
Bakan Tekin, programı kapsamında daha sonra Avşar Kampüsündeki konteynerlerde kalan down sendromlu çocukların aileleri ile konteynerlerde kalan diğer depremzede vatandaşları ziyaret etti.

Exit mobile version