Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kahramanmaraşlı Memili Balık’ın gösterdiği yerden su fışkırıyor

Kahramanmaraş’ta kendi geliştirdiği tekniklerle

Kahramanmaraş’ta kendi geliştirdiği tekniklerle yer altı sularını kolaylıkla bulan 44 yaşındaki Memili Balık, tahminlerinin yüzde 95 oranında doğru çıktığını ve 16 yıldır bu işle uğraştığını söyledi. Türkiye’nin her ilinden talep aldığını, artık yetişemediğini de belirten Memili, imkan verilmesi halinde Kahramanmaraş’ın kırsal mahallerindeki su sorunlarını 6 ayda çözeceğini dile getirdi.

İmkan versinler 6 ayda Kahramanmaraş’ın su sorununu çözerim

Kahramanmaraş’ta, belediyede temizlik işçisi olarak görev yapan 44 yaşındaki 4 çocuk babası Memili Balık, 16 yıl önce fark ettiği yeteneğiyle su kaynaklarının yerini tespit ediyor. Ağaç ve bakırdan yapılma çatal çubuk, yumurta ve garanti olması sebebiyle cihaz yardımıyla su kaynaklarının yerini tespit eden Balık, Kahramanmaraş’ın kırsal mahalleri başta olmak üzere çevre köyler, ilçeler ve diğer illere de yardım elini uzatıyor.

Son yıllarda yaşanan kuraklık sebebiyle taleplere yetişemeyen Balık, çoğu zaman gece yarılarına kadar su arıyor. Özel çalışmasıyla kil ve suyu ayırt da edebilen Balık, kaynak suyun ne kadar derinlikte ve saniyede kaç litre olduğunu bile tahmin ettiğini söylüyor. Oldukça iddialı açıklamalarda bulanan Balık, imkan verilmesi halinde Kahramanmaraş’ın su sorunlarını 6 ayda çözeceğini dile getirdi.

Azimle kurak tarlaları suyla buluşturuyor

Çalışmalarıyla kurak tarlaları suyla buluşturan Memili Balık, en büyük amacının insanlara hizmet olduğunu belirterek, suyu nasıl bulduğunu anlattı. Balık, “Benim en büyük amacım insanlara hizmet etmek. İnsanların mutluluğunu ve sevincini görmek bana büyük bir güç veriyor. Bu yetenek bana Allah’ın bir lütfudur. Alanımda kendimi geliştirerek hiç yanılmadan suyun olup olmadığını söyleyebiliyorum. Tarlasında ya da köyünde suya ihtiyacı olanlar bana ulaşırlar. Sadece Kahramanmaraş’tan değil Türkiye’nin her yerinden ararlar beni. İlk olarak parsel numarasını isterim. Parsel numarasını aldıktan sonra uydu üzerinden suyun yerini tespit ederim. Sonrasında ise yerine giderek bakır çubuk, tespih, yumurta ve garanti olsun diye cihaz vasıtasıyla kesin tespitimi yaparım” dedi.

“Kahramanmaraş’ın su sorununu 6 ayda çözerim”

Özel çalışmaları neticesinde kil ile suyu ayırt etmeyi de başardığını kaydeden Balık, görev verilmesi halinde Kahramanmaraş’ın kurak alanlarındaki su sorununu 6 ayda çözeceğini söyledi. Balık, sözlerine şu şekilde devam etti, “Kil, su bulan insanların en büyük düşmanıdır. Kirli ve temiz su kolay kolay ayırt edilmez ama ben onu da çözdüm Allah’ın izniyle. Tam gösterdiğim yerden yine resimleri alıyorum. Bir akşam bir gündüz bir de öğle saatlerinde su olup olmadığına bakıyorum. Damarların birleştiği noktaları da tespit ettikten sonra suyun derinliğini, ne kadar fazla olduğunu söylüyorum. KASKİ bana bir görev versin, Allah’ın izniyle Kahramanmaraş’ın bütün kırsal mahallelerinin su sorununu 6 ayda çözerim.”