Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kahramanmaraş’ta 10 bin fidan toprakla buluştu

Kahramanmaraş’ta 10 bin fidan

Kahramanmaraş’ta 10 bin fidan toprakla buluştu

Kahramanmaraş’ta ’11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ etkinlikleri kapsamında 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonu çerçevesinde ’Türkiye Yüzyılına Nefes’ temasıyla 81 ilde düzenlenen fidan dikim etkinliği düzenlendi.
Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi kırsalında gerçekleştirilen etkinlikte, protokol ve vatandaşlar tarafından 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Ülke genelinde olduğu gibi eş zamanlı olarak Kahramanmaraş’ta da fidan dikimi gerçekleştirildi. 10 bin fidanın toprakla buluşturulduğu organizasyonda farklı okullardan etkinlik alanına gelen öğrencilere ağaç diktirmeye ve yaşatmaya yönelik farkındalık oluşturuldu.
Ağaca karşı duyarlı, orman sevgisini aşılamak için her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen çalışmalarda renkli görüntüler ortaya çıktı.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç etkinlikte yaptığı açıklamada; “Öğrencilerimizin hepsine ağaç diktirmeye çalışıyoruz. Burası büyük bir saha ve burada yaklaşık 10 bin fidanı burada toprakla buluşturuyoruz. Buradaki amacımız ağaca karşı duyarlı, orman sevgisini aşılamak adına yapılan bir çalışma. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 81 ilde bin 23 lokasyonda yapılıyor. Bu da ülkemizin ağaçlandırmaya ve yeşillendirmeye önem verdiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.