KİÜ, Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesi’ne Katıldı
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesi’ne katılım gösterdi. Prof. Dr. İsmail Bakan, “Türk dünyasının gönüllülük esasına dayalı en büyük sosyo-kültürel projesine katılmış olmaktan gururluyuz” dedi.
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ), Türk Devletleri Teşkilatının 2040 vizyon belgesi çalışmaları kapsamında hayata geçirilen “Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesi”nde yerini aldı. 2021 yılında Türkiye-Kırgızistan Manas Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde başlatılan proje ile bir yandan dayanışma, birlik ve beraberlik duygusuna sahip nesiller yetiştirilmesi; diğer yandan, farklı coğrafi bölgelerde yaşayan Türklerin benzerliklerinin farkına varılarak, dijital bir vatandaşlık bilinci oluşturulması amaçlanıyor.
KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, İstiklal Üniversitesi’ni Projeye dahil eden protokolü imzalayarak, Türk dünyasının gönüllülük esasına dayalı en büyük sosyo-kültürel projesine katılmaktan gurur duyduklarını söyledi.
Atılan bu adımların, Türk dünyasını ortak bir mefkurede buluşturma noktasında büyük önem taşıdığını ifade eden Prof. Dr. Bakan, şunları kaydetti:
“Bilindiği üzere bu projenin nihai amacı, Gaspıralı İsmail Bey’in, ‘Dilde, Fikirde ve İşte Birlik” düsturunun gerçekleşmesine eğitim yoluyla katkı sağlamaktır. İnanıyorum ki bu girişimler sonunda ülkemiz ve kardeş Türki Cumhuriyetlerle, çok sağlam gönül köprüleri inşa edilecek, kültürel yakınlaşmalar sağlanacaktır. Ve yine inanıyorum ki verilen bu emeklerin karşılığında alınacak müspet sonuçlar, Ziya Gökalp, Yusuf Akçura, Ağaoğlu Ahmet Bey ve Bahtiyar Vahapzade gibi düşünce dünyamızı aydınlatan fikir adamlarımızın da ruhunu şâd edecektir. Bir kez daha projenin hayırlı olmasını temenni ediyor, gönüllü olarak bu eğitim ve faaliyetlerde yer almak isteyen öğrencilerimizi başvuruda bulunmaya, ihtiyaç halinde ise koordinatörlüğümüz ile iletişim kurmaya davet ediyorum.”