Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızını sınava götüren aileye bu yapılır mı?

AYDIN-BHA Çineli harita mühendisi

AYDIN-BHA

Çineli harita mühendisi Mehmet Demir, dün sabah YKS 2024’ün AYT bölümü sınavlarına girecek olan kızı Deren’i, eşi Nursel Demir ile birlikte kendi özel araçları ile sınavın yapılacağı Adnan Menderes Üniversitesi’ne (ADÜ) götürmek için yola çıktı.

Efeler’de Muğla Bulvarı’ndaki kırmızı ışıkta duran Demir’e, resmi kıyafetli trafik polisi yanaşarak yaya geçidinde durduğunu söyledi. Demir de, öndeki araçlar durduğu için yaya geçidi üzerinde durmak zorunda kaldığını belirtti. “Durmayacaksın” diyen trafik polisine kızını sınava götürdüğü söyleyen Demir, yaya geçidinin üzerinden ayrılarak durdu. Demir’in iddiasına göre, tekrar yanına gelen polis memuru kaba bir şekilde aracını kenara çekmesini istedi.

“CEZAYI PLAKAMA YAZ” DEDİ

Demir, kızının sınavı olduğunu, psikolojisinin bozulduğunu, işlediği trafik kusuru nedeniyle ceza yazılması gerekiyorsa, plakasına yazılmasını istedi. Yeşil ışık yanınca da Denizli istikametine doğru yoluna devam etti. Polis memuru motoru ile yanına yaklaşarak, “Dur diyorum ulan” dedi. Demir de, tekrar sınava yetişeceklerini ve cezayı plakasına yazmasını söyleyerek Forum Aydın Kavşağı’na kadar gitti.

ARACINI YUMRUKLADI

Kendisini motorla takip eden polislerin Forum Aydın Kavşağı’nda önüne geçerek aracını yumrukladığını söyleyen Mehmet Demir, “Kendilerine adımı söyledim. Plakayı sorguladıklarında da kim olduğumu öğrenebileceklerini, sınavdan sonra geleceğimi ve o zaman ne yapmaları gerekiyorsa yapmalarını söyledim. Sonra iki polis beni araçtan indirdiler. Olay yerine sonradan gelen başka bir polis memuru da beni yere yatırdı. Başka bir polis memuru müdahale edince beni bıraktılar, akabinde eşimi ve kızımı alarak sınav alanına gittik” dedi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Daha sonra Efeler Polis Merkezi’ne giderek ifade verdiği ifadesinde görevli polis memuruna ya da motoruna herhangi bir müdahalesinin olmadığını söyleyen Mehmet Demir, “Kendisine küfür ve hakaret de etmedim. Bana hakaret eden, aracıma zarar veren, sınava giden kızımın psikolojisini bozan, motorla beni takip eden polis memurundan davacı ve şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

YAŞANANLAR KAYDA ALINDI

Harita mühendisi Mehmet Demir’in eşi Nursel Demir de, yaşananları cep telefonuyla kayda aldı. Görüntülerde, sınava girecek olan ailenin kızı Deren’in de polislere yalvardığı görülüyor. Eşi de “Ya bu kız nasıl sınava girecek?” diyor.

Aydın Valiliği ve Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nün kızlarını sınava götüren ailenin yolunu açması gerekirken aksine zorluk çıkaran ve zorlu sınav öncesi aileye adeta işkence yaşatan polis memuru hakkında nasıl bir işlem yapacağı da merak konusu oldu.