KMTSO ve Eskişehir Ticaret Odası İşbirliği İçin Bir Araya Geldi

KMTSO ve Eskişehir Ticaret Odası İşbirliği İçin Bir Araya Geldi

KMTSO ve Eskişehir Ticaret Odası İşbirliği İçin Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Meclis üyelerine yönelik bir program ile Eskişehir’de bir dizi çalışma ziyaretleri gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Eskişehir Ticaret Odası’nın (ETO) davetlisi olarak Eskişehir’e konuk oldu. İki gün boyunca Eskişehir’de ziyaret ve toplantılar gerçekleştirecek olan KMTSO heyeti ilk temasını Eskişehir Ticaret Odası’nda gerçekleştirdi.

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Meclis Başkanı M. Hanifi Öksüz ve Yönetim Kurulu Başkan V. Şahin Balcıoğlu’nun da yer aldığı, yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan heyet,Eskişehir Ticaret Odası ile ortak toplantı yaptı.

ETO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda, ETO ve KMTSO’nın yönetim kurulu, meclis divanı, meclis üyeleri istişarede bulunmak, her iki şehrin ekonomik tablosunu değerlendirmek üzere bir araya geldi. Eskişehir ve Kahramanmaraş’ın ticaretinin, sanayisinin ve hizmet sektörünün mevcut performansı ve geleceğinin değerlendirildiği toplantıya ETO Başkanı Metin Güler, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, KMTSO Başkanı Serdar Zabun, KMTSO Meclis Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz de katıldı.

Toplantıda konuşan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Eskişehir’e konuk olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, davetinden dolayı Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’e teşekkür etti.

Eskişehir ve Kahramanmaraş’ın köklü tarihi ve sanayi kabiliyeti ile benzer yanları olduğunu belirten Zabun, her iki şehrin de ihracata ve istihdama olan katkısıyla dikkat çektiğini dile getirdi. Eskişehir ve Kahramanmaraş’ın tükettiğinden daha çok ürettiğini belirten Zabun, iki gün boyunca gerçekleşecek temasları ile hem Eskişehir’deki önemli tesisleri inceleme hem de odalar arası işbirliği yapma fırsatı bulacaklarını belirtti.

Zabun şöyle konuştu: “Kahramanmaraş da tıpkı Eskişehir gibi çok derin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip. Tarih boyunca, stratejik konumuyla, toprağının bereketiyle, sanat ve edebiyatıyla, 16 bin yıllık geçmişiyle, Anadolu’nun bilinen en eski yaşam merkezlerinden birisi. Bu anlamda, Eskişehir ve Kahramanmaraş, iki kadim kent, çok yönden benzer özelliklere sahip. Bunu, ekonomide de görüyoruz. Özellikle sanayileşmede yine iki kentin ortak kaderi paylaştığını; üreterek, çalışarak Türkiye’nin gücüne güç kattıklarını görüyor ve bununla da kıvanç duyuyoruz.Bugün, Kahramanmaraş, üretimde ve yapım aşamasındaki organize sanayi bölgesiyle üretimde çok önemli bir güce sahip. 300 ihracatçı şirketi, 1800 imalatçı şirket, 300 fabrika ve 150 bin kişilik istihdam ordusuyla Kahramanmaraş, Türkiye’nin kalkınmasına çok önemli katkı sağlıyor. Ülkemizin en büyük 1000 sanayi kuruluşu içerisinde 26 şirketiyle Türkiye’nin en başarılı 8. Kenti konumundadır. Bu başarıları sürdürmek ve geleceğe sağlam adımlarla koşmak, şehrimizde rekabet gücü yüksek bir üretim ve ticaret yapısı oluşturmak adına Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerimize düşeni yerine getiriyoruz.Özel sektörün önünü açacak çalışmalarımızla, sektörel faaliyetlerimizle, ekonomik kalkınmanın altyapısını oluşturmaya gayret ediyoruz. Yeni organize sanayi bölgelerimizle, yeni yatırımlarla, lojistik merkezimizle daha çok üretim, daha çok ihracatla Türkiye’nin gücüne güç katarak yolumuza devam ediyoruz. Sizleri, milli mücadelenin kahraman kenti Maraşımızda ağırlamak üzere, Türk medeniyetinin nadide eserlerini, Türkiye’nin saklı cennetini keşfetmeye, Kahramanmaraş’ı tanımaya davet ediyorum.”

Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Kahramanmaraş ve ülke ekonomisine değer katan iş dünyasını Eskişehir’de ağırlamaktan ve sektörler arası fikir ve işbirliği yapacak olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Eskişehir’in ticareti, sanayisi ve turizmi ile Anadolu’nun ve Türkiye’nin yükselen şehri olduğuna dikkat çeken Güler, Eskişehir’in ileri teknoloji üretim kabiliyeti, ihracatı ve yetişmiş insan kaynağı ile her geçen gün daha büyük hedeflere yöneldiğini ifade etti. Odalar arası istişare ve işbirliğine çok önem verdiklerini belirten Güler, odaların yürüttükleri farklı uygulamaları görmek, şehirler arası ticaret ve sanayi dinamiklerini incelemek için odaların daha çok bir araya gelmesi gerektiğini dile getirdi.

Heyet daha sonra 1894 yılında kurulan Türkiye’nin ilk vagon fabrikası Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi Anonim Şirketi Tülomsaş’ta ziyaretlerde bulundu. Ardından Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi ile Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

Exit mobile version