Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) yurt dışı fuar ve iş gezisi organizasyonlarına devam ediyor.
KMTSO üyelerinin üretim ve ihracat kapasitelerinin güçlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla 20-26 Haziran 2019 tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona kentinde gerçekleştirilen “ITMA 2019-Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Makineleri Fuarı”nayönelik olarak iş gezisi ve fuar ziyareti organizasyonu yapıldı.
Tekstil sektöründe faaliyet gösteren 130 şirket temsilcisinden oluşan heyette, KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, KMTSO Yönetim Kurulu Başkan V. Şahin Balcıoğlu, KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Tanrıverdi de yer aldı.
KMTSO Başkanı Serdar Zabun, fuarda stant açan Kahramanmaraşlı firmaları ziyaret etti. Zabun, Kahramanmaraş’ta tekstil sektöründe başarıyla faaliyet gösteren firmaların katılımı ile oldukça verimli bir fuar programı gerçekleştirdiklerini söyledi. Fuarda stant açan Kahramanmaraş firmalarını tebrik eden Zabun, “Açtığımız stantlar yoğun ilgi gördü. Bu bizim için gerçekten gurur verici bir tablo. Katma değer üretmek ve aktif pazarlama kabiliyetimizi yükseltmek adına bu fuar organizasyonu çok önemli katkılar sağladı. İleri teknoloji ürünlerde şehrimizin başarılı çalışmaları burada adeta görücüye çıkmış oldu. Şirketlerimizi, dünyanın en büyük ve önemli fuarında, ürettikleri ürünleriyle birlikte görmek bizim için çok büyük bir gurur tablosu oluşturdu. Amacımız bu başarının artarak devam etmesidir.” ifadelerini kullandı.
Fuarın 4 yılda bir gerçekleştirildiğini ve 130 Kahramanmaraş firması ile fuar ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getiren KMTSO Başkan V. Şahin Balcıoğlu isetüm tekstil ve konfeksiyon sürecini kapsayan dünyanın tek ve en büyük fuarı olan ITMA 2019’un 220 bin metrekare alanda 45 ülkeden 1.700’ün üzerinde katılımcıyı ağırladığını söyledi. 147 ülkeden yaklaşık 120 bin ziyaretçinin fuarda görüşmeler yaptığını ifade eden Balcıoğlu, “Bu fuar, yeni yatırım yapmak veya yatırımını genişletmek için teknolojik ortaklıklar arayan firmaların birbirlerini keşfettiği bir platform. Endüstri dönüşümünün temeli olan teknolojik yenilik, tüm sektörlerde olduğu gibi tekstil ve hazır giyim sektörünün başarısı için çok önemli. Bu önemin farkında olan Kahramanmaraşlı firmalarımız, sektörün yeniliklerini takip edebileceği en büyük organizasyonlardan birisi olan bu fuarı ziyaret edip, gözlem ve veri toplama olanağı buldu. Fuar ile beraber düzenlenen seminer, konferans, forum ve toplantı gibi etkinliklere katılarak ticari bağlantılarını genişlettiler.” şeklinde konuştu.