Korona Virüs ‘Maraş Biber’ Turşusuna Talebi Artırdı

Türkiye’de 11 Mart tarihi itibariyle görülen ilk korona virüs (Covid-19) vakasının ardından salgından doğal yollardan korunmak isteyen vatandaşlar, ‘Maraş Biber’ turşusuna talebi artırdı. Toz, pul (yaprak) ve pul (isot) biber yapımında kullanılan, meyveleri konik yapılı, ince etli, kurutulmaya elverişli olan Maraş Biberi, şimdilerde turşu üreticilerin gözdesi odu. Kahramanmaraş-Adana yolu üzerinde yer alan işletmelerinde biber turşusu […]

Korona Virüs ‘Maraş Biber’ Turşusuna Talebi Artırdı

Türkiye’de 11 Mart tarihi itibariyle görülen ilk korona virüs (Covid-19) vakasının ardından salgından doğal yollardan korunmak isteyen vatandaşlar, ‘Maraş Biber’ turşusuna talebi artırdı.

Toz, pul (yaprak) ve pul (isot) biber yapımında kullanılan, meyveleri konik yapılı, ince etli, kurutulmaya elverişli olan Maraş Biberi, şimdilerde turşu üreticilerin gözdesi odu.

Kahramanmaraş-Adana yolu üzerinde yer alan işletmelerinde biber turşusu yapan İş İnsanı Haydar Yazıcıoğlu, bu yıl 250 ton civarında sadece biber turşusu üretimi yaptıklarını söyledi.

Maraş biberin içeriği bakımından çok zengin bir ürün olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, talebi karşılamak adına tam kapasite çalıştıklarını ancak, personel sıkıntısı nedeniyle yeterli verim alamadıklarını söyledi.

Tamamen kendi üretimi olan biberleri kullandıklarını kaydeden Yazıcıoğlu, “Malum korona virüs turşunun her çeşidine talebi artırdı. Ancak biber turşuna vatandaşlarımız daha çok ilgi gösteriyor. Talebi karşılamak adına yoğun çalışıyoruz. Yurdumuzun birçok bölgesi talepte bulunuyor. Talebi karşılamakta güçlük çekiyoruz. Çünkü yeterli personel bulamıyoruz. Arazide yetişen biberleri, toplamak için piyasada en yüksek ücreti ödememize rağmen insanlar çalışmak istemiyor. Bizde kendi ekimizle ancak yılda 200-250 ton üretim yapabiliyoruz” dedi.

Exit mobile version