KSÜ’de, Milli Mücadele’de Maraş Paneli Düzenlendi

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü münasebetiyle 12 Şubat Mahalli Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından“Milli Mücadele’de Maraş Paneli” düzenlendi. KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. “Kahramanmaraş olarak istiklal ve istikbal mücadelemizin 99’uncu yılını kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.” […]

KSÜ’de Milli Mücadele’de Maraş Paneli Düzenlendi545

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü münasebetiyle 12 Şubat Mahalli Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından“Milli Mücadele’de Maraş Paneli” düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. “Kahramanmaraş olarak istiklal ve istikbal mücadelemizin 99’uncu yılını kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.” diyen Rektör Can, “12 Şubat Kahramanmaraş içinde ülkemiz içinde önemli bir gün. Bizler 99 yıldır bu ruhu yaşamaya ve gençlerimize hatırlatmaya çalışıyoruz. 12 Şubat Kahramanmaraş’ta ve Türkiye’de Milli Mücadele’nin tetikleyicisi olmuştur. 12 Şubat Türk Milleti’nin bayrağına, istiklal ve istikbaline her vesileyle sahip çıkacağının ispatıdır. 12 Şubat bu aziz milletin namusuna uzanan ellere fırsat vermediği gündür.” şeklinde konuştu.

“Bu vatan toprağının şehitler diyarı olduğunu unutmamamız, Milli Mücadele ruh ve şuurunu yaşatmanın, gelecek nesillere aktarmanın gayreti içerisinde olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullanan Rektör Can, “Gerektiğinde vatan için ölmeye hazırız fakat bugün yapmamız gereken çok çalışmak ve her anımızı doğru değerlendirmektir. İşimizi en iyi şekilde yaparak ülkemize en iyi şekilde hizmet etmiş oluruz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından panel oturumuna geçilirken, panelin başkanlığını Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Türkiye Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Erhan Alpaslan yaptı.

Panelde Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Cengiz Şavkılı “Maraş Milli Mücadelesi ve Kadın Kahramanlar”, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü ve Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Edip Çelik “Yerli ve Yabancı Kaynaklara Göre Maraş Milli Mücadelesi” ve Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Tülay Aydın “Maraş Milli Mücadelesinde Milli ve Dini Unsurlar” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Exit mobile version