Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malezya Savunma Bakanı Nordin Türkiye’de; Desan tersanesini ziyaret edecek

Malezya Savunma Bakanı Nordin

Malezya Savunma Bakanı Nordin Türkiye’de; Desan tersanesini ziyaret edecek

ANKARA-BHA

Malezya Savunma Bakanı Muhammed Halid Nordin, 5 gün sürecek Türkiye temasları kapsamında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Savunma Sanayi Başkanlığı, Aselsan, Makine Kimya Endüstrisi (MKE) ile denizcilik sektörünün amiral gemisi Desan tersanesini ziyaret edecek.

Türkiye ziyaretine ilişkin paylaşımda bulunan Bakan Nordin, “DESAN Tersanesi ile görüşmelerin yanı sıra Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Aselsan ve Makina Kimya Endüstrisi A.Ş. (MKE) gibi Türk savunma firmalarına endüstriyel ziyaretlerde bulunacağım.” İfadelerine yer vermişti.

Savunma sanayi sektöründe denizcilik savunma ihracatı öne çıkıyor

Türkiye’nin yüz akı haline gelen ve denizcilik sektörünün en önemli aktörlerinden Desan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Kaptanoğlu, Malezya Savunma Bakanı Muhammed Halid Nordin’in ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin gemi üretim kapasitesi dünyaya açıldığını kaydeden Kaptanoğlu Türk tersanelerinin uluslararası sektörde büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Desan tersanesinin hem yurt içi hem de yurt dışına yönelik, her türlü gemi inşa, modernizasyon, bakım-onarım projesini üstlenebilecek yetkinliğe sahip bir tersane olduğunu kaydeden Kaptanoğlu, ihracatta savunma sanayi ile denizcilik sektörünün önemli bir paya sahip olduğunu, Desan tersanesinin de bu alanda önemli projeleri hayata geçirdiğini belirtti.

Kaptanoğlu, Malezya Savunma Bakanı Muhammed Halid Nordin’i tersanelerinde ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını da sözlerine ekledi.