Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

7 Şubat 1973’te Maraş Kahramanlık Ünvanını Aldı

Mahçiçek “ Böyle Bir

Mahçiçek “ Böyle Bir Memleketin Evladı Olmaktan Gurur Duyuyorum”

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen bir yasa ile 7 Şubat 1973 tarihinde Maraş’ın “Kahraman” unvanına layık görülmesi nedeniyle Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek bir mesaj yayınladı. Mesajında Akdeniz bölgesinde yeralan ve destansı tarihi ile gözleri kamaştıran Maraş’ın “Kahramanlık” unvanını alma hikâyesinin son derece etkileyici olduğunu ifade eden Başkan Mahçiçek, kimsenin geldiği yeri unutmamasını ve bastığı toprakların her zaman hakkını vererek yaşaması gerektiğini belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti.

“ Kahraman unvanına layık görülmüş bir memleketin evladı olmaktan ve bu memlekete hizmet etmekten son derece mutlu ve gururluyum. Kurtuluş savaşı sırasında bir bütün olup, 7’den 70’e, çoluk çocuk, kadın, erkek ayırt etmeksizin işgalcilere karşı direniş gösteren bir ecdadın var olduğu şehirdir Kahramanmaraş…

Bir şehir, bir toplum düşünün ki; Kurtuluş savaşı sırasında tüm şehir halkı hep birlikte tek yürek olup düşmana karşı direniyor, kendi topraklarını kurtardıktan sonra bununla kalmayıp komşu illerin yardımlarına yetişiyor.7 Şubat 1973te Maraş Kahramanlık Ünvanını Aldı1212

Maraş’ın Kurtuluş Savaşında şehir halkı ile birlikte topyekûn direniş göstermesi ve çevre vilayetlerininde yardımına koşması büyük takdir topluyor. Kurtuluş Savaşı sonrasında Maraş’a bir yazı gönderilerek Milli Mücadeleye katılanların listesi isteniyor. Şehrin ileri gelen yöneticileri toplanıyor, bir durum tespiti yapıyor. Ve en çok gururlandığımız kısım budur ki; sonunda Ankara’ya,‘Maraş’ta Milli Mücadeleye katılmayan tek fert bile yoktur’ cevabı veriliyor. Bunun üzerine 5 Nisan 1925 yılında toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi, İstiklal Madalyası’nın Maraş’ta fertlere değil, şehir halkına verilmesini kararlaştırıyor.

Böyle güzel bir ecdada sahip şehirde doğmak, büyümek, yaşamak büyük ayrıcalıktır. Bu milli duygunun farkında olarak, memleketimize sonuna kadar sahip çıkacak, bu tarihi yaşatacağız ve Maraş’ımıza layık olduğu değeri vereceğiz.

Bu vesile ile Kurtuluş Savaşı sırasında bir bütün olup, düşmana karşı direniş gösteren ve şanlı bayrağımızın gururla dalgalanmasına neden olan ecdadımızı rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum.”