Nurhaklı Yazar Ali Aksu, bu sene 7’incisi düzenlenen Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı’nda okurlarıyla buluştu.
Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinin tarih ve kültürünü anlattığı ve bu alanda ilk olan Nurhak Tarihi ve Kültürü kitabını okurları için imzalayan Aksu, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Kahramanmaraş 7. Kitap ve Kültür Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulunan Aksu, fuarların insanların düşünce dünyasına önemli kazanımlar sağladığını söyledi.
Aksu, “Nurhak Tarihi ve Kültürü kitabını hazırladım. Bu kitabım 2 yıl önce basıldı ve Nurhak üzerine yazılmış, Nurhak’ın tarihini kültürünü anlatan ilk ve tek kitap. Nurhak Tarihi ve Kültürü kitabımıza ulaşma imkânı sınırlı olan ve kitaba ulaşmakta zorlanan okuyucularımızla buluşturmak için fuara katıldım. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi davet etti onların daveti üzerine buradayım. Bu vesile ile de bize bu imkânı tanıdığı için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne de çok teşekkür ediyorum. Kitap Fuarlarının bulunduğu ilin kültürüne bir katkısı olmalı gerekiyor ya da oradaki insanlara bir takım kazanımları olması gerekiyor. Bu kazanımlar arasında okuyucu ile yazarların buluşması önemli. Okuyucuların başka yerlerde bulmakta zorlandığı kitaplar bu fuarlar vesilesi ile ayaklarına geliyor. Bu açıdan kitap fuarları çok önemli” dedi.
Okur ile yazarları buluşturduğu için kitap fuarlarının çok önemli olduğunu dile getiren Aksu, şöyle konuştu: “Daha önceki fuarları çok bilmiyorum, Kahramanmaraş’taki. Fakat burada edindiğim intiba daha önce fuarlara katılmış arkadaşlarımızın sözlerine göre bu sene daha çeşitlilik açısından olsun, katılımcılarımız açısından olsun, biraz eksiklik var gibi biraz daha bunun çeşitlendirilmesi ya da katılımı biraz daha zenginleştirmek gerektiğine yönelik görüşler var. Tabi ben bu konuda daha bilgi sahibi değilim, arkadaşlarımın aktardıkları bu şekilde. Burası bir kültür ortamı, bir kitapla buluşma ortamı, herkesin buraya gelmesini, görmesini istiyoruz. Okudukları kitapların yazarları ile tanışma imkânı sağlıyor, yazarları ile birebir görüşüp onlardan imzalı kitap alıyorlar. Kitap almak zorunda değiller, yazarı ile sohbet etme imkânı da var. Onun için vatandaşlarımızın buraya gelmesi gerekiyor. Ki fuarları zenginleştiren de budur.”