MEB BEGEP PROJESİNİ BAŞLATIYOR

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, özel eğitim ihtiyacı olan çocuklara akranlarıyla birlikte uygun eğitim ortamlarının sağlanması amacıyla, bütünleştirme çalışmalarında aktif rol alan tüm paydaşların katılımı ile yenilikçi, sürdürülebilir ve bütünleştirici bir eğitim sistemi sunmak üzere “Bütünleştirici Eğitimin Geliştirilmesi Projesi’ni (BEGEP)” hayata geçiriyor. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen ve Millî Eğitim Bakanlığı Özel […]

MEB BEGEP PROJESİNİ BAŞLATIYOR

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, özel eğitim ihtiyacı olan çocuklara akranlarıyla birlikte uygun eğitim ortamlarının sağlanması amacıyla, bütünleştirme çalışmalarında aktif rol alan tüm paydaşların katılımı ile yenilikçi, sürdürülebilir ve bütünleştirici bir eğitim sistemi sunmak üzere “Bütünleştirici Eğitimin Geliştirilmesi Projesi’ni (BEGEP)” hayata geçiriyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen ve Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün operasyon faydalanıcısı olduğu proje, Ağustos 2022’de sona erecek olup, Ankara, Adana, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Samsun ve Trabzon olmak üzere 12 pilot ilde yürütülecektir.

Proje kapsamında; Örgün eğitim kurumlarının her tür ve kademesinde, Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) ve Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde (RAM) görev yapan personel, öğretmen, idarecilere kurumsal kapasitenin geliştirilmesini hedefleyen pek çok faaliyet gerçekleştirilecektir.

Özel eğitim ve kaynaştırma/bütünleştirme uygulamaları konusunda düzenlenecek kampanyalar ve etkinliklerle çeşitli hedef grupların farkındalığı arttırılacaktır.

Özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinin kurumsal kapasitesinin geliştirilmesine yönelik tanılama ve yerleştirme sisteminin etkililiğinin arttırılması amacıyla RAM’larda bir etki analizi yapılacaktır.

İlgili STK temsilcileriyle, özel eğitim ve kaynaştırma/bütünleştirme uygulamalarında koordinasyon ve iş birliği sağlanacaktır.

Exit mobile version