Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nitelikli yabancı işçiye kolaylık: Çalışma süresi uzadı

Değişiklikle birlikte, 48. maddenin (b) ve (c) bentleri kapsamındaki çalışma izni muafiyetine sahip yabancı işçiler için, muafiyet süresi sona erdikten sonra en az altı aylık bir bekleme süresi getirildi. Diğer çalışma izni muafiyetlerinde ise bu süre on iki ay olarak belirlendi. Böylece aynı yabancı işçinin, aynı muafiyet kapsamındaki sürekli başvuru yapmasının önüne geçilmiş oldu.

Değişiklikle birlikte, 48. maddenin

Nitelikli yabancı işçiye kolaylık: Çalışma süresi uzadı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Uluslararası İşgücü Kanun Uygulama Yönetmeliği”nde yapılan değişiklik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
ÇALIŞMA İZNİ MUAFİYET SÜRELERİ GÜNCELLENDİ
Bu yönetmelik değişikliğiyle, Türkiye’ye önemli katkılar sağlayabilecek yabancılar için ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından bildirilen çalışma izni muafiyeti süreleri altı aya kadar uzatılacak.
BAŞVURU KISITLAMALARI DÜZENLENDİ
Değişiklikle birlikte, 48. maddenin (b) ve (c) bentleri kapsamındaki çalışma izni muafiyetine sahip yabancı işçiler için, muafiyet süresi sona erdikten sonra en az altı aylık bir bekleme süresi getirildi. Diğer çalışma izni muafiyetlerinde ise bu süre on iki ay olarak belirlendi. Böylece aynı yabancı işçinin, aynı muafiyet kapsamındaki sürekli başvuru yapmasının önüne geçilmiş oldu. ANKARA-BHA