Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Osmaniye’de Depremzedeler İçin Konteyner Kent Kuruluyor

Kahramanmaraş Merkezli Depremlerden Etkilenen Osmaniye’de Konteyner Kent Çalışmaları

Kahramanmaraş Merkezli Depremlerden Etkilenen

Kahramanmaraş Merkezli Depremlerden Etkilenen Osmaniye’de Konteyner Kent Çalışmaları

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bin 300 adet konteynerden oluşan bir konteyner kent kuruluyor. Konteyner kent, depremzedelerin ailelerinin Kurban Bayramı’ndan önce yerleştirileceği bir alanda inşa ediliyor.

Depremzedeler İçin Yeni Bir Konteyner Kent Oluşturuluyor

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinden zarar gören bölgelerde konteyner kent kurulması için çalışmalar başlatıldı. Düziçi Kurtuluş Mahallesi’nde zemin düzenlemesi ve altyapı çalışmaları yapıldıktan sonra konteynerler bölgeye getirilerek yerleştirilmeye başlandı. Toplamda bin 300 adet konteynerin yerleştirileceği alanda, depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtiliyor. Deprem sonucunda evleri yıkılan ve ağır hasar alan depremzedelerin aileleri, yeni oluşturulan konteyner kentte Kurban Bayramı’ndan önce yerleştirilecek.

Konteyner Kent Çalışmaları Hakkında Açıklama

Düziçi konteyner kent sorumlusu ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Soner Çerçi, konuyla ilgili açıklama yaptı. Çerçi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği ilçelerinde 320 adet çadır bulunan çadırkentte vatandaşları misafir ettiklerini belirtti. Düziçi Kurtuluş Mahallesi’nde yapılan çalışmaların tamamlandığını ve konteynerlerin gelmeye başladığını söyleyen Çerçi, konteynerlerin içerisinde tüm gerekli malzemelerin bulunduğunu ve devlet tarafından karşılanacağını ifade etti.

21 metrekarelik ve içerisinde her türlü malzemenin yer aldığı yaşam konteynerlerinin yerleştirilmesine başlandığını belirten Çerçi, depremden etkilenen vatandaşların e-devlet üzerinden başvurularını yapabileceklerini ve konteyner kentte misafir edilmeye başlanacaklarını açıkladı.