DOĞAKA işbirliği ile Göksun’da yapımına başlanan Soğuk Hava Deposu’nda incelemelerde bulunan Başkan Güngör, “Kliması ve coğrafyasıyla eşsiz güzellikte olan Göksun’umuzda eşsiz kalitede elma yetişiyor. Şehrimizin ürününe daha da fazla katma değer oluşturma için soğuk hava depolarını artırıyoruz. Bu kapsamda 10 milyonluk yatırımla hayata geçirdiğimiz şehrin en büyük soğuk hava deposu tamamlanmak üzere. Göksunlu hemşerilerimize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Göksun’da yapımında son aşamaya gelinen Soğuk Hava Deposu’nda incelemelerde bulundu. Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mustafa Akgül, MHP İlçe Başkanı Fatih Üstün, meclis üyeleri ve muhtarların da yer aldığı ziyarette konuşan Başkan Güngör, şehrin en büyük soğuk hava deposunda çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti.
DOĞAKA İşbirliğiyle
Başkan Güngör, “Göksunumuz klimasıyla ve coğrafyasıyla eşsiz güzellikte. Ve Göksun’umuzda eşsiz bir kalitede elma yetişiyor. Şehrimizin bu ürününe daha da fazla katma değer oluşturmak için soğuk hava depolarımızı artırıyoruz. Bu kapsamda ilçemizde hayata geçirdiğimiz yatırımımızı yerinde inceledik. DOĞAKA Kalkınma Ajansımızın desteğiyle yaklaşık 10 milyonluk yatırımımız tamamlanmak üzere.Çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayarak tesisimizi üreticilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Şehrimize Hayırlı Olsun
Fen İşleri Dairesi’ne bağlı ekiplerin titiz bir çalışma yürüttüğünü de belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Tesisimiz 3 bin metrekare kapalı alana ve 3 bin ton depolama kapasitesine sahip. Atmosfer kontrolü sayesinde de farklı ürünlerimizin de depolanmasına olanak sağlanıyor. Ekiplerimiz çevre düzenlemesi ve kalan işler üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Yatırımımızın Göksunlu hemşerilerimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Göksun Soğuk Hava Deposu Büyükşehir Belediyesi ve DOĞAKA işbirliği ile Göksun’da hayata geçirilen Soğuk Hava Deposu, şehrin en büyüğü olacak. 3 bin 135 metrekare kapalı alanı, 800 metrekare sundurma alanı olmak üzere 19 dönüm üzerine kurulu tesisin depolama kapasitesi ise 3 bin ton. Atmosfer kontrolü ile farklı ürünlerin de depolanmasına olanak sağlayacak tesiste 8 soğuk hava deposu, 6 atmosferik soğuk hava deposu, şoklama ve paketleme odaları yer alıyor.