Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kahramanmaraş-Göksun Arası 11 Tünel Ve 2 Viyadükle 71 Kilometreye Düştü

Kahramanmaraş – Göksun ilçesi

Kahramanmaraş – Göksun ilçesi arasında yapımı tamamlanan modern yol 7 Kasım 2020 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AkParti) Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın girişimi ve gayretleri ile günümüz trafik şartlarına göre modernize edilen Kahramanmaraş – Göksun yolu, güvenli ve yeni hali ile 90 km’den 71 km’ye düştü.

https://youtube.com/watch?v=gVfazzlNr2U

Kahramanmaraş – Göksun yolu üzerine 11 çift tüplü tünel, 2 büyük viyadük ve  köprülerin olduğu 71 kilometreye düşen yolun toplamda 17 kilometresi çift tüplü tünel olarak yapıldı.

7

Kahramanmaraş’a yapılan bu muhteşem eser bu tüneller sadece Kahramanmaraş’ı Göksun’a bağlamıyor. Güneyi, Akdeniz, Güneydoğuyu, Gaziantep, Şanlıurfa’yı, Adana’yı, Mersin, Mardin’i, Kahramanmaraş-Göksun üzerinden iç Anadolu’ya Ankara’ya, Karadeniz’e, Samsun’a bağlıyor. Doğu Anadolu ile birleştiriyor.

6

Dolayısıyla Türkiye’nin kuzeyinden güneyine, güneyinden kuzeyine yeni bir trafik güzergahı ve Kahramanmaraş’ın her zaman bahsettiğimiz kör bir nokta olmadığını ve transit geçiş güzergahı üzerinde olduğunu hem iş dünyası hem Kahramanmaraş’ın gelişimi açısından da çok önemli sonuçları olacak.

Cumhurbaşkanımızın 7 Kasım’da Onikişubat Stadında gerçekleştirecek il kongresinden sonra gelip bu muhteşem eseri Kahramanmaraş’ımızın, ülkemizin hizmetine sunacak. İnşallah ilk test sürüşünü de kendisi gerçekleştirecek. Kahramanmaraş’ımıza ülkemize ve bölgemize hayırlı olsun.