Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otomobil devleri logosunu değiştirdi! İşte yeni tasarımları

Dünyaca ünlü otomobil devleri

Dünyaca ünlü otomobil devleri logoları tek tek değiştirdi.

İşte Renault, Dacia, Peugeot,  BMW, Volkswagen, Nissan ve Opel’in yeni logo tasarımları…

Renault Grubu bünyesinde üretimine devam eden Dacia, Nisan ayında ipuçlarını verdiği logo değişikliğini resmen duyurdu.

1

Fransız Renault Grubu bünyesinde ‘ekonomik’  modeller üreten Dacia, logosunu değiştirdi.

Birbirlerinin ters görüntüleri olan “D” ve “C” harflerinin şekli değiştirilerek oluşturulan logo zincirin halkaları hissi veriyor.

2

Yıl içinde beş yıllık stratejik planını açıklayan Renault Grubu tüm markalarında değişikliğe gidileceğini açıklamıştı. Bu kapsamda 5 yıl içinde Romanyalı Dacia’nın da 3 yeni modelinin geleceği açıklandı. O dönem paylaşılan Bigster modelinde de bugün tanıtılan logoya yer verilmişti.

3

Tanıtılan konsept modelde logonun da değişdiği gözlenirken bunun kalıcı olup olmayacağı hakkında bir açıklama yapılmamıştı. Böylece elektrikli olması beklenen Bigster üzerinde logonun duruşunu da görmüş oluyoruz.

4

Otomobil piyasasında yeni trend iki boyutlu logalar. 

Son olarak Renault firması da Renaulution etkinliğinde yeni logosunu tanıttı. 

5

1925’te tanıtılan logodan esinlenen yeni logo için Renault Tasarım Direktörü Gilles Vidal, ” Renault 5 modeli bizim için zorlu bir süreçti. Logo konusunda aldığımız olumlu geri dönüşler logo değişikliğinin hızlı ilerlemesini sağladı. Aldığımız tepkiler gerçekten motive ediciydi. ” ifadelerini kullandı.

6

Şirketin 1925’te tanıttığı ilk kez elmas şeklini kullandığı logosunun günümüz tasarım anlayışıyla yenilenmiş versiyonu olarak nitelendiriliyor. Elmas formuna sahip olan ilk tasarımda yer alan yatay şeritler 1972’de kademeli olarak kaldırıldı.

7

İlk olarak ZOE modelinde karşımıza çıkan logo, 2024 yılından sonra tüm Renault modellerinde yer alacak. Diğer firmalarda da olduğu gibi 2 boyutlu tasarım anlayışına sahip olan yeni logo, birçok kişi tarafından beğenildi

8

Otomotiv devi Peugeot’nun küresel tasarım stüdyosu Peugeot Design Lab tarafından tasarlanan yeni logosu tanıtıldı.

9

Peugeot’un 1850 yılından bu yana, hepsi de aslan amblemini taşıyan 10 farklı logoya sahip oldu. Bugün ise Peugeot markasının küresel tasarım stüdyosu Peugeot Design Lab tarafından tasarlanan 11’inci versiyon tanıtıldı.

10

Peugeot’tan yapılan açıklamaya göre, dünyanın en eski otomotiv markası Peugeot yeni bir logo ile kişiliğini ve karakterini yeniden tanımlıyor ve tarihinde yeni bir sayfa açıyor.

11

Geçtiğimiz haftalarda Opel logosunu yenileme kararı almıştı.1963 yılından beri çember ve şimşekten oluşan bir logo üzerinde küçük bir revizyon yapan Alman firma yeni logoya ilk kez Opel Mokka modelinde yer verecek.

12

Opel’in Tasarımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Adams yeni Opel logosu ile ilgili şöyle konuştu: 

“Logonun dış çemberi daha ince, daha zarif, daha kibar ve daha belirgin. Bu detaylar markamızın logosunu daha da vurgular nitelikte. tüm detaylar oldukça keskin. ‘Opel’ yazısı, bir mücevher parçasındaki ince bir gravür gibi çemberin alt kısmına entegre edildi.”   

13

VOLKSWAGEN’İN YENİ LOGOSU

VW Frankfurt Otomobil Fuarı öncesinde ID.3 adlı ilk elektrikli otomobilini resmi olarak tanıttı.

Alman otomotiv devinin elektrikli modellerinde kullanacağı yeni logosu da görücüye çıktı.

14

Şirket bu otomobilde 3 farklı batarya seçeneği sunulacak.

Bu seçenekler 45 kW-saat (330 km menzil), 58 kW-saat (420 km menzil) ve 77 kW-saat (550 km menzil) şeklinde.

15

VOLKSWAGEN LOGOSUNUN EVRİMİ

Volkswagen’in 1939 yılından günümüze logo evrimi.

16

BMW’NİN YENİ LOGOSU

BMW oldukça radikal bir değişime imza attı. Alman otomotiv şirket 23 yıl sonra logosunu değiştirdi. Şirket en son 1997 yılında benzer bir değişikliğe gitme kararı almıştı.

17

BMW Müşteri Markası Kıdemli Başkan Yardımcısı Jens Thiemer konu ile ilgili yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 

18

 “Yeni logo ve marka tasarımı, markanın  mobilte ve gelecekte sürüş keyfi için önemini ve alaka düzeyini simgeliyor” 

19

Son dönemde logosunu değiştiren bir başla şirket ise KIA

KIA ilk olarak 1994’te tanıttığı ve 2004 yılında güncellediği logosunu değiştirdi. El yazısını andıran yeni logo, Güney Kore’nin Incheon  kentinde bir havai fişek gösterisiyle tanıtıldı.

20

Eskiden şaşırtma gücü anlamına gelen “The Power to surprise” olan KIA sloganı da logo ile birlikte değişti. “Movement that inspires” yani ilham verici hareket, artık KIA’nın yeni sloganı olacak.

21

Nissan’ın yeni logosu tamamen dijitale uygun hale getirilmiş durumda. Yeni logo, eski logoya yapı olarak benzese de iki boyutlu olarak yeni bir yüz kazanmış.

23

Aktarılan bilgilere göre bu logo; “ince, hafif ve esnek” sözleriyle yola çıkılarak ”tutkulu ol, yenilikçi ol ve rakip ol” gibi kişiyi oldukça motive edebilecek sözlerle çizilmiş ve şimdiki haline getirilmiş. Aslında logonun farklı da bir hikayesi var.

22 1