Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tekstilde birlikte hareket edilmeli

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Tekstil Komitesi tarafından BUSİAD Evi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşen, “Tekstil Sektöründe Sürdürülebilirlik ve Marka Beklentileri Semineri”nden birlikte hareket etmenin şart olduğu sonucu çıktı.

BURSA (İGFA) – BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tekstil Komitesi Başkanı Veda Girgin Eroğlu’nun açılış konuşmalarının ardından başlayan toplantıyı BUSİAD Avrupa Yeşil Mutabakat Görev Gücü Başkanı Hüsamettin Çoban yönetti.

ZDHC Türkiye Uygulama Sorumlusu Sinem Akkocaoğlu, yaptığı sunuma “Bazı zorluklar tek başına yüzleşmek için çok büyük” diyerek başladı. Akkocaoğlu, ZDHC (Tehlikeli Kimyasalların Sıfır Deşarjı) olarak sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında bilgi vererek, ZDHC’nin bilgi bankasına erişim sağlanabileceğini de kaydetti. Akkocaoğlu, zararlı kimyasalların üretimin hiçbir alanında kullanılmaması gerektiğini de söyledi.

Marks & Spencer Bölge Sürdürülebilirlik ve Kimya Müdürü Fatma Viçin ise, şirketlerinin 2007’den beri sürdürülebilirlik çalışmaları içinde olduğunu, geçen yıldan beri ise Net Zero hedefini benimsediklerini ifade etti. Viçin, 2040’da öngördükleri sıfır karbon hedefine ulaşmak için buna uygun çalışan tedarikçilerle iş yapmaya çabaladıklarını dile getirdi. Viçin, boyahanelerin üretim sürecinde yüzde 36 gibi en yüksek emisyona sahip olduğunu ifade ederek, “ O nedenle buralara yöneldik. Ayrıca en çok kimyasalın kullanıldığı alan olduğu için düzgün bir kimyasal programı yoksa buralarda kirlenme de yüksek” dedi.

img 2215 1654940805 427

Otto İnternational Kumaş Yöneticisi Ayşe Tütüncü de, “Birlikte hareket etmekten başka çaremiz yok” diyerek başladığı sözlerini, “ Herkes bir şeyler söylüyor. Temelinde herkes sıfır atıkta buluşuyor” diye konuştu.

“Karbon emisyonlarını hep konuşacağız ama su ayak izi de çok önemli olacak” ifadelerini kullanan Tütüncü, “Temiz ürün satmak istiyorsanız, tedarikçilerinizle, temiz, doğru iletişim kurmanız çok önemli” dedi.

LC Waikiki Çevresel Sürdürülebilirlik Grup Müdürü Arzu Konyalı ise ortak mesajlar verildiğini mutlulukla gördüğünü ifade ederek, “Zaten sürdürülebilirlik paydaş ekonomisine dayanan bir kavram” şeklinde konuştu. “Bizim misyonumuz belli iyi giyinmek herkesin hakkı. Bu doğrultuda sürdürülebilir ürünleri ulaşılabilir yapmak üzere hareket ediyor” diyen Konyalı, “Niyetle eylem farklı olabiliyor. Tüketici önce renk, ardından tasarıma bakıyor” ifadesini kullandı.

Altınsu Tekstil’den Fatma Uray ile Coats Türkiye İplik Sanayi AŞ.’den Erkan Saroğlu da şirketlerinde gerçekleştirdikleri sürdürülebilirlik uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Konuşmacılara toplantı sonrası BUSİAD tarafından yayınlanan, Tufan Ata Türkyılmaz’ın, “Bursa Tekstili-Fetihten Kurtuluşa” kitabı hediye edildi.