Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TİMBİR Başkanı Basa, “İnternet gazeteciliği yurtdışında güçlenmeli”

TİMBİR Başkanı Basa, “İnternet

TİMBİR Başkanı Basa, “İnternet gazeteciliği yurtdışında güçlenmeli”

Almanya-BHA

Avrupa Türk Medya Birliği’nin ilk adımının atılması, TİMBİR faaliyetleri ve yurt dışında Türk medyasının bir araya getirilmesi üzerine projelerin konuşulduğu toplantıya Hamburglu Türk basın mensupları katıldı. “Almanya Medya Buluşmaları” adı altında gerçekleştirilen toplantıyı, TİMBİR Almanya temsilcisi Erdal Altuntaş ve HTBB Başkanı Ahmet Durmuş organize ettiler. HTBB Başkanı Ahmet Durmuş yaptığı kısa konuşmada derneğin faaliyetlerine değinerek “Timbir nedir, Birlik Haber Ajansı nedir, biz buradan nasıl yararlanabiliriz, HTBB olarak bizim burada katkımız ne olabilir, bizim üyelerimiz buradan ne tür bir kazanç sağlayabilir?” sorularını yönelterek “Buraya kadar gelip bizimle birlikte olduğunuz için de teşekkür ederim.” dedi.

timbir 1 1 timbir4 timbir 3

timbir 2
Timbir Başkanı Süleyman BASA ve HTBB Başkanı Ahmet Durmuş

 

Avrupa’daki ilk “Medya Buluşmaları” Hamburg’da yapıldı

TİMBİR ve IMEF Genel Başkanlığı’nın yanı sıra, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Temsilciler Kurulu üyesi olan Süleyman Basa, Almanya’daki basın mensuplarıyla tanışma fırsatı bulduğundan dolayı memnun olduğunu söyledi. Basa, TİMBİR’in kuruluş sürecini ve misyonunu detaylandırarak anlatarak “2010 yılında, Ankara’da IMEF’i kurduk. IMEF olarak okullarda güvenli internet eğitimi ve kullanımı gibi konularda İçişleri Bakanlığı, Turizm Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yaparak önemli çalışmalar yürüttük. TİMBİR’in kurulmasındaki süreçte bu faaliyetimizin katkı sağladığını da söyleyebilirim.” dedi. Türk internet medyasını bir araya getirme amacıyla yola çıkan TİMBİR’in; Türkiye genelinde 81 ilde medya gruplarıyla iş birliği yaptığını ve Almanya’da da TİMBİR temsilcisi Erdal Altuntaş ve İlhan Kılıç ile ortak çalışmalar ekseninde hali hazırda üye alımlarının devam ettiğini aktaran Süleyman Basa, “Birliğimiz, vatanına ve milletine bağlı gazeteci ve medya mensuplarıyla yoluna devam etmeyi sürdürecektir.” dedi.

timbir 5

“Türk medyası güçlü olmalı”

TİMBİR’in Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulduğunu ve hali hazırda yaklaşık 50 kadar bulunan “uluslararası birlik” statüsünde yer aldığını açıklayan Basa, “TİMBİR her ne kadar devlet onayı almış olsa da özerk bir yapıda, sivil bir inisiyatif olarak faaliyet göstermektedir. Bu inisiyatif kurulurken çok emek harcadık. Birliğe katılmak isteyenlerden, güncel olarak her hafta onlarca başvuru alıyoruz.” sözlerinin altını çizdi. Pandemi sırasında gazetecilerin sokağa çıkabildiğini, ancak internet gazetecilerinin basın kartı olmadığı için bu haktan mahrum kaldığını belirten Basa, TİMBİR’in bu durumu değiştirmek için çalıştığını vurguladı. İnternet gazeteciliğinin ve sosyal medya haberciliğinin varlığının göz ardı edilemeyeceğini belirterek internet habercilerinin de basın kartı alabilmeleri noktasında, çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı. Hamburglu Türk basın mensuplarının bu birlikten nasıl yararlanabileceği konusunda bilgi veren Basa, TİMBİR’in sağladığı avantajların altını çizdi ve Hamburg basın üyelerini bu birliğin çalışmalarına katılmaya davet etti. Süleyman Basa, “TİMBİR, Türk medyasının bir arada olmasını sağlayarak özellikle yurt dışında büyük bir güç haline gelmesinin önünü açacaktır. Avrupa üzerinden örnek vermek gerekirse, vatandaşlarımızın haklarını koruyabilmek amacıyla “birlik” içerisinde olmak oldukça faydalı olacaktır. Diğer yandan, birliğimiz sayesinde internet haberciliği ve gazeteciliğinin daha güçlü ve etkili bir hale geleceğini umuyoruz” dedi. Basa, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Programın sonunda HTBB Başkanı Timbir Başkanı Süleyman Basa’ya Hamburg hatırası olarak “Porselen Hamburg tabağı” hediye etti.