Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş’a 110 Bin 681 Konut İnşa Edileceğini Açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş’a Ziyaret Gerçekleştirdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında çeşitli incelemelerde bulundu. Bakan Yerlikaya, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğiyle Kahramanmaraş’a yaklaşık 110 bin 681 konut yapılacak. Bu konutlardan 36 bin 94’ünün ihalesi gerçekleştirildi. Bir yıl içinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesini hedefliyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör İle Görüşme

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın ziyaretinde yer alarak yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İki yetkili, Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda, önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel ve bakanlık yetkilileri de hazır bulundu.

Depremzedelerin Barınma Sorunu Öncelikli Hedef

Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Yerlikaya, “6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin üzerinden 125 gün geçti. Kahramanmaraşlı kardeşlerimizle bir araya gelerek yapılan çalışmaları yerinde görmek ve onlarla dayanışma içinde olmak amacıyla buradayız. Öncelikli amacımız çadırlarda kalan vatandaşlarımızı konteynerlere yerleştirmek ve en kısa sürede kalıcı konutlar inşa etmektir. 125 gündür devlet ve millet olarak birlikte çalışarak yaralarımızı sarmaya gayret ettik ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu felaket, asrın kardeşliğini göstermemizi sağladı. Bu süreçte emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.