Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uyduran; Adli Makamlarda Şikâyetimiz Mevcuttur

Geçtiğimiz hafta kasaplar Odası

Geçtiğimiz hafta kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran’ın  işyerinde yaşanan tartışma sonucu olay ile hiç bir ilgisi olamayan 2 kişinin yaralandığı silahlı kavga sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran, “Bu mücadele benim şahsi çıkarım için olmayıp, kasap ve celep esnafının ekmeği için olduğunu ve bu nedenle hedefe oturtulduğumun bilinmesini isterim” dedi.

Canlı Hayvan Borsası’nda meydana gelen olayda, Kahramanmaraş Kasaplar Odası Başkanı ve Mustafa Doğaner arasında silahlı kavga yaşanmış, kavgada Doğaner ve olayla alakası bulunmayan 2 kişi yaralanmıştı. Yaşanan bu olay sonrası Kahramanmaraş Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran, Oda binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Meydana gelen olayların kendisinin şahsi olayı olmadığını tamamen kasap esnafının ekmek teknelerinin hedef alındığını söyledi.

Bu Kişilerin Azmettirmesi İle Saldırılar Yapıldı

Uyduran şöyle konuştu: “2018 yılında Kahramanmaraş Kasaplar Odası üyelerinin teveccühü ile birçok baskı ve tehdide rağmen oda başkanlık seçimlerini kazandım. İlk icraat olarak kasap esnafını canından bezdiren mezbahanelerin kestikleri hayvanların iç organ ve bağırsağını benden önceki Kasaplar Odası kararı ile el koymalarının önüne geçtim. Bu işlem ile kasap esnafımızdan yılda çok miktarlarda paranın Memiş Ş.ve Mesut Ş. önderliğinde haksız olarak ihale ile bu kişilere aktarılmasının önüne geçtim. Bu işlemden sonra bu şahısların hedefi haline geldim. Benden yüz bulamayınca eski sistemin devamı konusunda bu defa 2018 yılında dükkânımın olduğu hayvan pazarı olarak bilinen yere bu şahıslar ve yanlarında para ile gezdirdikleri kişiler tarafından silahlı saldırı yapıldı.

Başkan Uyduran; Biz Esnafımız İçin Mücadele Ediyoruz

Bu silahlı saldırı celep esnafının sağduyusu ile fazla büyümeden önlendi. Ancak şahısların ekmek teknemiz olan yere gelerek hiç alakasız olmalarına rağmen silahlı kavga çıkartmalarına rağmen bir gariplik olarak 8,5 ay cezaevinde cezasının üst sınırının paraya çevrilmemesi halinde 6 ay olan suçlama ile yattım. Devletime ve adalet sistemine güvenmem nedeni ile cezaevinden çıktıktan sonra duruşmalara katılmak ve duruşmalarda şahısların istemlerinin gerçekleşmemesi üzerine bu defa şahısların yönlendirdiği kişilerce ben ve yakın aile efradıma defalarca bu şahısların azmettirmesi ile saldırılar yapıldı. Her defasında kanunlara saygılı bir vatandaş olarak adli mercilere şikâyet hakkımı kullandım ve şahıslar hakkında soruşturmalar hala sürmektedir.

Cinayete  Azmettirme Suçundan Dolayı Şikâyetçi Oldum

Hatta ilk olayda Mesut Ş. ile birlikte olay yerine gelip bize saldıran ve vurularak yaralanan Mustafa Balbay isimli bu kişilerin adamı tarafından o olaydan sonra beni öldürmesi için kendisini azmettirmeye çalıştığını ve bunu kendisinin kabul etmeyince yeğenini yanlarına alıp beni öldüreceklerine dair şikâyeti üzerine bende şahıslardan adam öldürmeye azmettirme suçundan dolayı şikâyetçi oldum. Bu olay üzerine savcılıkça hakkımda koruma kararı çıkarıldı.

Başkan Uyduran; Biz Esnafımız İçin Mücadele Ediyoruz

Adli Makamlarda Şikâyetimiz Mevcuttur

Hal böyle iken ben darp filinden dolayı 8,5 ay cezaevinde yatmama rağmen bu şahıslar hakkında hala dosyalar sürüncemede bekletilmektedir. Defaten kendilerine mafya süsü veren ve kasap esnafının ekmeğine çökmeye çalışan bu kişilerin suç teşkil eden eylemlerinin cezalandırılması ve önlenmesi için 6-7 adet savcılık makamında yürüyen şikâyetimiz mevcuttur. Bu müracaatlara rağmen herhangi bir işlem yapılmamasından cesaretlenen bu kişiler bu defa şanslarını bir kez daha denemek için Mustafa Doğaner isimli herkes tarafından çok iyi tanınan kişiyi azmettirerek hayatıma kast etmişlerdir.

Başkan Uyduran Biz Esnafımız İçin Mücadele Ediyoruz

CİNAYETE KILIF HAZIRLAMAK İÇİN ODAYA BAŞVURDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTIR

Bir hafta önce kasaplar odasına celep belgesi almak için müracaat eden bu kişiler yanlarında gezdirdikleri ayakçılardır. Bu gün için planlanmış olan tarafımın öldürülme fiili için şahıs sanki celepmiş de pazarda geziyormuş gibi plan gereği işleyeceği cinayete kılıf hazırlamak için odaya başvurduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca şahsın ve yanındaki adamının pazara gelip ilk olayları çıkaran kişilerin dayısının yanından yerimi öğrenmeleri de olayın planlı olup Kasaplar Odasındaki haram rantlarını engellemem nedeni ile kişilerin azmettirmesi ile bu cinayet planını devreye soktuklarına kanıttır. Ben bu şahsı tanımam aramızda bir husumet bulunmamaktadır. Bu şahıs benim muhatap olup adını anıp küfür edeceğim kadar değeri olan biri de değildir. Küfür bahanesi ile çok önceden planlanan ve daha öncede yapmaya çalışıp ellerini gözlerine bulaştırdıkları mafyacılık oyununun bir tekrarıdır. Kamuoyuna ve değerli esnafımıza bu açıklamayı yapmak zorunda kalmaktan dolayı çok mahcubum ama bu mücadelenin benim şahsi çıkarım için olmayıp kasap ve celep esnafının ekmeği için olduğunu ve bu nedenle hedefe oturtulduğumun bilinmesini isterim. Mücadelemden bir adım geri atmayacağımı deklare ederek arkalarında siyasilerin ve bürokratların olduğunu bildiğim bu şahısların daha fazla adaletten korunamayacaklarına olan inancımı korumakla birlikte olayın mağdur ve haklı tarafı olduğumuzu esnafımıza ve kamuoyuna arz ederim” ifadelerini kullandı.