Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afşin Belediyesi Birçok Projenin Yanına Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimini De Ekledi

Elektrik üretiminde artan maliyetler

Elektrik üretiminde artan maliyetler yenilenebilir enerji kullanımını öne çıkardı güneş ve rüzgar enerji santrallerine yapılan yatırımlarla Türkiye’nin enerji üretimini çeşitlendirdi.

Türkiye’deki yerel yönetimlerde bu alandaki yatırımlar ile dikkat çekiyor.Kahramanmaraş Afşin belediyesi güneş enerji santrali kurdu ve bu santral ile elektrik ihtiyacını karşıladığı gibi aylık 250 bin tl ek gelir elde ediyor.

Son yıllarda kamu kurumları ve yerel yönetimlerin güneş enerji santrallerinden elektrik üretip ihtiyaçlarını karşıladıkları projelerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Afşin belediyesi tarafından kurulan güneş enerjisi santrali  1.2 megavat gücünde 83 bin nüfuslu ilçe olan Afşin Belediyesi  buradan elde ettiği elektriği kullanarak elektrik enerjisini karşılayıp fazlasını da devlete satarak aylık 250 bin TL ek gelir elde ediyor.

Afşin belediye başkanı Mehmet fatih Güven yaptığı açıklamada burada bulunan panellerin her birinin 265 wat gücünde olduğu ve toplamda 4320 panel bulunuyor dedi.Güneş enerji santrali ile bölgeye öncü olduklarını aktaran Başkan güven güneş enerjisi elektrik üretme konusunda Afşin ilçesinin güneş enerji haritasına göre  2. derece verimli bir alan olduğunu söyledi.