Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aksu TV’den “Dijital Devrim”

Kahramanmaraş’ın ilk ve tek

Kahramanmaraş’ın ilk ve tek ekranı bir kez daha yeniliklerle izleyicisinin karşısına çıkıyor.

Aksu TV “Dijital Devrim” diyerek frekans değişikliğine gidiyor. Elbette bu değişiklikle birlikte birçok yeniliği de izleyicisiyle buluşturmanın heyecanını yaşıyor. Tüm bu yeniliklerle ilgili Aksu TV Genel Müdürü Cüneyt Beyit sorularımızı yanıtladı

Aksu TV Genel Müdürü Cüneyt Beyit, Dijital Devrim’in Detaylarını Anlattı:

Nedir Bu Dijital Devrim?

Aksu TV olarak Teknolojiyi her zaman yakından takip etmekteyiz. Geçmiş yıllarda teknik alt yapımıza yaptığımız yatırımlarla HD Kalitede yayın yapabilecek noktadayız. Bunun yanında şehrimizin tanıtımı için her alanda elini taşın altına koymaktan çekinmeyen değerli büyüğümüz Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ağabeyimizin yönlendirmesi ve referansı ile İstanbul’da rahmetli Erol Olçok’un Arter Medya reklam şirketinde logo ve vizyon değişikliği BİZİ yerel televizyonlar arasında hızlı bir yükselişe geçirdi ve zirvede yerimizi aldık. Tabi bununla kalmadık yaptığımız programlarla, haber kuşaklarıyla Kahramanmaraş’ın gerçek manada “Dünyaya Açılan Penceresi” olduk.

Dijital Devrim konusuna gelince bilindiği üzere günümüz artık teknoloji çağı. Bizde Aksu TV ailesi olarak teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Mevcut yayın frekansımız Türksat 3A uydularında olduğu için küçük çanaklarda izlenme problemi ve sinyal kayıpları yaşanmaktaydı. Bu konuda özellikle kırsal bölgelerden şikâyet ve eleştiri alıyorduk. 1 Haziran itibari ile kapsama alanı daha geniş olan Türksat 4A uydusundan

– 12.265 Mhz

– Vertical(Dikey)

-27.500 Symbol Rate

-FEC 5/6

Parametrelerinden yayın yapacağız. Türksat 4A uydusunun çekim alanı nedeniyle Çanak Anten kullanıcıları bizleri daha rahat, sinyal kaybı olmadan izleyebilecekler. Frekans değişikliği bu konunun ilk ayağıydı.

Peki Devamında Neler Var? Nedir Bu Yenilikler?

Dijital Devrim ile çanak anten kullanmak istemeyenlere alternatif çözümlerle geliyoruz. Bu konunun önemli yeniliklerinden bir tanesi bizi takip eden izleyicilerimiz Smart Tv’lerden artık Aksu TV’yi daha kaliteli izleyebilecek. Güç Telekom Bünyesindeki Dünyanın ilk Yerel Dijital Platformu Artı Yerel Medya uygulaması ile İnternet bağlantılı Smart Televizyonlarda (SAMSUNG, VESTEL, LG, SONY, PHİLİPS) Artı Yerel Medya Uygulamasını indirerek yayınlarımızı takip edebilirler.

Yine Apple TV kullanıcıları Artı Yerel Medya uygulaması ile yayınımızı daha kaliteli izleyebilecekler. Dünya’da ve Türkiye’de Apple TV kullanıcılarının sayısına bakarsanız bunun önemini daha iyi anlamak mümkün. Tabi Türklerin dünyanın çeşitli ülkelerindeki sayısını göz önünde bulundurursak önemi daha çok ortaya çıkıyor Apple TV’de yer almamızın.

Bir diğer yeniliğimiz ise IP TV. Next & Nextstar ve Korax marka IP TV li uydu alıcınız ve internet bağlantınız varsa Aksu Televizyonumuzu HD olarak ücretsiz izleyebiliyorsunuz. İnternet kotalarının kalktığını da düşünürsek artık rahat bir şekilde yayınlarımızı takip edebilir IP TV kullanıcıları.

Mobil kullanıcıları da unutmadık Aksu TV Haber adı altında bir yıla aşkın süredir Android ve İos kullanıcılarının hizmetine sunduğumuz ve eş zamanlı yayınımızın da izlenebildiği bir uygulama vardı. Burada yayın kalitemizi artırdık ve ikinci olarak uygulama marketlerden (APPSTORE VE GOOGLE PLAY) Artı Yerel Medya uygulamasını indirerek de televizyonumuzu takip edebilirler.

Son olarak şunları söylemek gerekirse 12 Yıldır teknolojiye yaptığımız yatırımlarla son kullanıcıya her zaman daha kaliteli bir yayın izlettirmek için çabaladık. Ürettiğimiz yayın içerikleri ve haber kuşakları ile doğru ve kaliteli haber ve yayınlarla Kahramanmaraş’ın gözü kulağı olmaya çalıştık. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Tabi takdir her zaman kıymetli izleyicilerimizindir.