Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ateşe Makine Çay Kazanları, İstanbul fuarında

İstanbul Fuar Merkezi’nde 24-27

İstanbul Fuar Merkezi’nde 24-27 Nisan tarihinde düzenlenen 14. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknoloji Fuarı ziyaretçilerini ağırlıyor. Sektöre yön veren markalar, yeni ürünlerini IBAKTECH – Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojilerı Fuarı’nda sergiliyor. İki yılda bir düzenlenen ticaret fuarı, yarattığı iş hacmi ile büyüyen Türkiye pazarında ve tüm Avrasya bölgesinde sektörünün en önemli etkinliği konumunda yer alıyor.

22 yıldır Çay’a değer katan Çay Kazanları üreten Ataşe Makine de fuarda yerini aldı.  Yeni nesil çay makinelerinin yanı sıra bardak ısıtıcıları, su ısıtıcıları, kumda kahve makinesi ve barbekü ile ergonomik ve çevre dostu ürünler geliştiren Ateşe Makine fuarda büyük ilgi gördü.

WhatsApp Image 2024 04 26 at 04.33.02 1

Ürettikleri kazanların hem yakıttan hem de zamandan kazandırdığına vurgu yapan Ateşe Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karali, kazanlarının haftanın 7 günü açılış/kapanış saatlerini programlayabilme özelliğine sahip olduğunu belirtti.

Ürünün bu özelliğiyle otomatik olarak suyu aldığını, gazı elektriği açtığını, suyu ısıtıp çay demlemeye hazır hale getirdiğini ifade eden Karali bu sayede işletmeye zaman tasarrufu sağladığını vurguladı.

WhatsApp Image 2024 04 26 at 04.33.03 2

Karali şöyle dedi:

“1300C dayanıklı seramik fiber battaniye ile ısı izolasyonu sayesinde ısı kaybı engellenerek ısının hazne içerisinde kalmasını sağlar ve enerji sarfiyatını önler. Alüminyum taban sayesinde ısı transferi daha hızlı olur, zaman ve enerji tasarrufu sağlar. Dijital ısı sensörü suyu aşırı kaynatmanın önüne geçerek sudaki oksijen değerinin kaybolmasını önler, enerji tasarrufu sağlar. Kaliteli ve keyifli bir çay için su ısısı ve çayın kaynama derecesi ve süresi önemlidir. (üst demlikteki çayın yanmaması için),dijital ısı sensörü makineyi akıllı çalıştırdığından su sıcaklığı belirlenen değere gelir ve sıcaklıkta sapma yaşanmaz” dedi.

WhatsApp Image 2024 04 26 at 04.33.02

Emniyetli gaz sistemine sahip

Gaz emniyet ventili, beklenmedik olumsuz durumlarda (yüksek ısı oluşumunda) ve alevin kontrol dışı sönmesi durumunda, termo kupular sayesinde makinanın gazını otomatik olarak kestiğini dile getiren Karali, “Makine, gelen düzensiz elektrik akımına karşı koruma altına alınır ve emniyetli çalışması sağlanır. İlave olarak kurulum yapılan işletmelerde enerji güvenliği, topraklama yoksa makina çalışmaz. Elektrik kaçağında, kaçak akım rölesi makineye gelen elektriği keser, emniyeti sağlar” bilgisini verdi.

WhatsApp Image 2024 04 26 at 04.33.03 5

Sensörlü akıllı su sistemine sahip

Kazanın suyu şebekeden ya da damacanadan suyu kontrollü alır, hazneden eksilen suyu otomatik olarak alıp makinanın her daim en yüksek performansta hizmet vermesini sağlar. Şebeke suyu kesildiğinde alttaki sensör bunu algılayarak otomatik olarak elektrik ve gazı keser, makinayı güvenlik moduna alır. Patentli akıllı su sistemiyle suyu hazneye alır üstteki sensör sayesinde suyun taşmasını engeller. Öte yandan ürünün kaynaksız paslanmaz monoblok iç hazneye sahip olduğuna vurgu yapan Karali, “Su haznesi yeni tasarımımız ile tek parça ve kaynaksız üretiliyor. Daha uzun ömürlü ve bakımı kolaydır” dedi.

WhatsApp Image 2024 04 26 at 04.33.03 1

Tahliye vanası kolay temizlik

Yeni tasarım makinelerinde su kaynadıkça ortaya çıkan kireç ve benzeri tortuların temizlenmesi için haznenin alt kısmında su tahliye vanası bulunduğunu kaydeden Karali, “Bu nedenle haznenin bakımı ve temizliği kolaydır, sık sık yapılabilir kullanıcı temizlik işlemini kendi yapabilir makinanın sökülmesine yerinden kaldırılmasına işin durdurulmasına gerek yoktur” ifadelerini kullandı.

Ürünün açılabilir üst kapak sayesinde bakımının kolay olduğunu söyleyen Mustafa Karali, “Damlalık makine ile bütündür. Bu sayede damlalık atık suyu gidere bağlanarak tahliye edilir temiz hijyen ve sağlıklı ortam sağlanır. Yeni nesil makinalarımızda rezistans üst tarafta kaldığından açılabilir üst kapak sayesinde değişim yapılabilir” diye konuştu.

WhatsApp Image 2024 04 26 at 04.33.02 2