Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Avrupa Siyasette Yenilikçi Ödülü’ Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ve Ankara’ya verildi

Avrupa Komisyonu ve Avrupa

Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosunun da desteklediği ödül siyaset bilimi alanındaki uzman ve akademisyenlere bu alanda verilen en prestijli ödül kabul ediliyor. 2017 yılından bu yana her yıl verilen Siyasette Yenilik Ödülleri, parti ya da ülke ayrımı gözetmeksizin Avrupa genelinde cesur ve yaratıcı siyasi çalışmaları onurlandırmakta, insanların yaşamlarını önemli ölçüde etkileyen ve demokrasiyi güçlendiren çığır açıcı bilimsel ve katılımcı girişimleri ödüllendirmektedir.

1 4

Siyasette İnovasyon Enstitüsü, demokratik sistemlerin yenilikler yoluyla geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yürütüyor. Bu amaçla; siyasette yenilik ödülünü yanı sıra her yıl “Avrupa Demokrasi Başkenti” seçilmesi, gelişen teknolojik olanakların demokrasi için kullanılması, siyasi partilerin yapı ve işleyişlerinde yenilik yapılması gibi konularda çalışmalar yapıyor. Merkezi olan Viyana’nın dışında Enstitünün 18 Avrupa Ülkesinde de temsilciliği bulunuyor. Enstitü tüm çalışmalarında uzmanların yanı sıra yurttaşların da doğrudan bu çalışmalara katılmasını hedefliyor.

20

Siyasette Yenilikçilik Ödülü bu yıl demokrasi, iklim, teknoloji, eğitim, hükümette iyileştirme, yerel kalkınma ve sosyal uyum olmak üzere 7 ayrı kategoride verildi. Kendi alanlarına katkıda bulundukları için 26 ülkeden seçilen 334 aday, Avrupa çapında 1000 yurttaştan oluşan halk jürisi tarafından değerlendirilerek her kategori için 10 olmak üzere 70 finalist seçildi. Yurttaş jürisinin adil olması için jüri üyeleri kendi ülkelerinden olmayan rastlantısal olarak seçilmiş adaylara oy kullandı. Daha sonra uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından her kategorinin kazananları belirlendi. Profesör Şahin’e ödülü, 2 Mayıs 2024 akşamı, 2023 Avrupa Demokrasi Başkenti etkinlikleri kapsamında Barselona’da bulunan Denizcilik Müzesi’nde Avrupa Komisyonu Başkan Vekili Dubravka Suica tarafından takdim edildi.

23 1

Jüri değerlendirmesinde Savaş Zafer Şahin’in bu ödüle; şehir ve bölge planlama, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, kamu politikaları ve katılımcılık alanlarında teori ve uygulamanın bütünleştirilmesi, yönetenlerle yurttaşlar ve sivil toplum arasında bağlar kurulması, kutuplaşma eğilimlerine karşı büyük kentlerde demokratik katılım için yeni alanlar açılması için gösterdiği uzun süreli, azimli ve yenilikçi akademik çabaları için layık görüldüğü ifade ediliyor. Özellikle 2004’ten bu yana Türkiye’de ve 2019’dan bu yana da Ankara’da kent konseylerine verdiği yöntem, bilgi ve içerik desteğiyle Savaş Zafer Şahin, kent konseylerinin potansiyelinin de uluslararası platformda tanınması için gösterdiği çabalarla biliniyor. Savaş Zafer Şahin’in en fazla çaba harcadığı kent ve organizasyon olarak Başkent Ankara ve Ankara Kent Konseyi ödül aracılığıyla onurlandırıldı.

25

Ödül konuşmasında Savaş Zafer Şahin; demokratik katılım için liderlik, hayal kurabilmek ve halkın katılımı üçlüsünün ayrılmaz bir bütün oluşturduğunu ve ancak bu şekilde kutuplaşmış dünyada ve toplumlarda farklılıkların ayrımcılık yapılmadan benimsenmesinin mümkün olabileceğini vurguladı. Şahin, süreçteki desteği için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ederken ödülünü tüm Ankaralılara ve demokrasi için çalışan tüm insanlara hediye etti.

2 6

8 4

10 2

11

22

26

3 3