Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aycan “Her yıl bin 500 lösemi tanısı konulmaktadır”

Milliyetçi Hareket Partisi MYK

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, lösemi hastalığı ve lösemili çocukların sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

Milletvekili Aycan “25-30 Mayıs Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası’dır. “Kan kanseri” olarak bilinen lösemi tüm vücudu etkilemektedir. Lösemi her yaşta görülebilen bir kanserdir fakat özellikle çocukluk döneminde görülmektedir. Çocukluk dönemi kanserlerinin yüzde 35’ini lösemi oluşturmaktadır ve çocukluk döneminin en sık görülen kanseridir. Türkiye’de her yıl 1.500 çocuğumuza lösemi tanısı konmaktadır. Löseminin nedeni çok net değildir; genetik yatkınlık, benzen ve türevleri, böcek ilaçları, radyasyon nedensel faktörler olarak sayılmaktadır.” dedi.

Löseminin tedavi edilebilir bir kanser çeşidi olduğunu söyleyen Aycan “Lösemi, yüzde 90 tedavi edilebilen bir hastalıktır. Bu nedenle, lösemili çocuklar destek ve ilgi beklemektedir. Özellikle de kemik iliği nakli için tüm vatandaşlardan duyarlılık beklenmektedir.” dedi.