Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aydın’da çevre katliamı! Yüzbinlerce insan risk altında!

Alcı, Aydın’da yaşanan çevre

Alcı, Aydın’da yaşanan çevre katliamı ve insan sağlığını tehdit eden bir olay yaşandığını ortaya çıkardı. Umurlu, Tepecik ve Ovaeymir mahallelerinin kanalizasyon atıklarının tamamen üstü açık kanala akıtıldığını ifade eden Özlenen Alcı, “Aydın’da çevre katliamı var, insan sağlığı büyük risk altında” dedi.

“3 MAHALLENİN KANALİZASYONU KANALA AKIYOR”

Aydın’ın genelinde, Aydın Kent Merkezi içine alan bir arıtma tesisimiz var. Atıksu tesisimiz, otogarın arkasında, onun haricinde otogarın içinde de bir paket arıtma tesisi var. Onun da çalışmadığı söyleniyor ama o konuyu tam bilmiyoruz şimdi. Bu atık su tesisi 1998’de yapıldı. Hatta açılışını Demokrat Parti döneminde Süleyman Soylu yaptı. Tabii bu projeksiyonun kaç yıla göre yapıldığı, 20-30 yıl olsa zaten şu anda bitmek üzere olduğunu tahmin ediyorum. Genişleme alanları oluyor atık su tesislerinde, bu genişleme alanlarında neler yaptıklarını bilmiyoruz. Var olan atık su tesisi kullanım ömrünü bence yitirdi. Buna biyolojik arıtma da ilave ettiklerini söylüyorlar ama bu konuda da detaylı bilgiyi edinemiyoruz, zaten kale gibi saklıyorlar, yani o konuda bilgi vermiyorlar. Tespit ettiğimiz 3 mahallenin (Umurlu, Tepecik, Ovaeymir) kanalizasyonu komple kanala akıyor ve bu kanal arıtma tesisine çok yakın. Yani buradan bağlanmaması için bir sebep yok.

“PİS KOKULAR KIŞIN YAĞMURLA ORTADAN KALKIYOR”

Kış aylarında yağmurla beraber bu kokuyu hissetmiyoruz, bir yağmur yağdığı zaman hepsini alıp götürüyor. Bunu fırsat biliyorlar, yani bu şekilde kullanmayı. Seçimin de kışa denk gelmiş olması, bu işi yapması gerekip yapmayanlar için bir avantaj oluşturuyor ama yazın anlıyoruz ne yaşadığımızı. Anlamadığımız şey nedir? İşte bu toprağa giden pis sular, yani gerçekten nereye gittiğini bilmiyoruz. Yeraltı sularıyla kaynıyor bunlar. Yani hatta şöyle diyebilirim, Aydın’da bir salgın olduğunda biliyorsunuz ishal olduğunda herkes aynı anda ishal oluyor. Yani akıl alır gibi değil.

“İNSAN DIŞKILARI AÇIKTA GÖRÜLEBİLİYOR”

Kanalizasyon çıkışları resmen çevreye akıtılıyor. Zaten ASKİ’nin performans raporlarına baktığımızda ne bir paket arıtma ne de normal bir arıtma hiçbir şey göremiyoruz. Umurlu’da durum böyle. Tepecik’te ise insan dışkılarını kanalda görebilmek mümkün. Sokak sokak, kanalizasyon hattı 200’lük boru ile kanala akıtılıyor. Ben bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum yani doğa, çevre katliamı bu. Aydın’da çevre katliamı yaşanıyor.

“SEÇİM VAATLERİNDE ÖNEMLİ KONULAR YOK”

İMO Aydın Şubesi Eski Başkanı Özlenen Alcı, belediye başkan adaylarının vaatlerinde deprem ve altyapı sorunları ile ulaşım sorunlarına değinen olmadığına işaret ederek “Başkan adaylarının halka vaatlerine bakıyorsunuz, binalar var, kreşler var, hatta yurtlar var. Ancak ne bir depreme değinen, ne bir altyapıya değinen, ne de trafiğe değinen bir başkan adayına daha rastlamadım ben. Buna Özlem Çerçioğlu da dahil” diye konuştu. Özlenen Alcı açıklamalarını şöyle sürdürdü:

ULAŞIM SORUNLARI DA ÇÖZÜM BEKLİYOR”

“Baktığınız zaman şehrin çok büyük ihtiyaçları var, özellikle trafiği çözme konusunda, şehir içinde toplu taşımaya önem verilmesi gerekiyor. Bu konuda hiçbir atılım ve yatırım yok. değil mi? Mesela metrobüs gibi bir şeyden başlayıp, Mimar Sinan’dan başlayıp ASYİM Organize Sanayi’ye kadar giden bir hattımız var, o hat üzerinde Gazi Bulvarı üzerinde bir metrobüs hattı yapılabilir. Tek taraflı kapatılır, tek şeridi kapatılır, bu hat üzerinde gitti geldi olabilir. Onun haricinde de bu kurumların taşınması var. Adliyenin taşınmasından tutun da ASKİ binasının taşınmasına kadar, bu tür şeyler rahatlatır…”