Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Erkoç: Kalenin sülietini ortaya çıkırıyoruz

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine yaptığı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine yaptığı başarılı projelerle 5 ödül kazandıran, Türkiye Yeşil Harekatı mimarı olan Fatih Mehmet Erkoç, tarihi Maraş Kalesinin gün yüzüne çıkması için Telekom binasının yıkımına karar verdi.

Başkan Erkoç 5 yıl önce Kahramanmaraş Büyükşehir belediye başkanı olduğunda dile getirdiği tüm projelerine hayal olarak bakılan ve bunların hiç biri yapılamaz denilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, prestij, mega projelenin yüzde 95 oranında gerçekleştirdi.

 Son icraatı olan tarihi Maraş Kalesinin gün yüzüne çıkması için Telekom binasını da yıktıran Erkoç, herşeyin Kahramanmaraş için olduğunu söyledi.

Yıkım esnasında Kahramanmaraş’ta görev yapan  gazetecilere açıklamada bulanan Erkoç: “Göreve geldiğimizde kalemizin etrafında işgalci konumda bulunan kalemizin siluetini bozan yapıları tek tek temizledik. En son bu Telekom binası kalmıştı.

Başkan Erkoç Kalenin sülietini ortaya çıkırıyoruz

Çok uzun bürokratik süreçten sonra burayı da şu an yıkıyoruz. Tabii Kahramanmaraş Kalesi dünyanın en eski eserlerinden bir tanesi” dedi.

 KALENİN TARİHE ÖNEMLİ KATKISI VAR

 Erkoç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kahramanmaraş Kalesi; Kahramanmaraş’ın tarih, turizmine çok önemli katkısı olan çok önemli bir zenginliği Biz de bunu gün yüzüne çıkarmak için kalenin tam anlamıyla algılanması için etrafındaki silueti bozan yapıları hamdolsun tek tek temizledik.

Tarihi Çukur Hamam’ından bu Telekom binasına kadar olan bölgenin peyzajını da çok güzelce yaptık. buranın yıkılmasıyla beraber hem bu Ulu camii, Boğazkesen Camii, Acemli Camii ve yine Kapalıçarşı’nın olduğu aksla beraber mükemmel bir görüntü olacak.