Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Fırat Görgel Önsen TOKİ Toplu Konutları Bölgesini İnceledi

Bugün bölgede bir yol çalışmasını daha inceledik. Toplu konutlarımızın bulunduğu alan, depremin ardından şehrimizin büyük hasar görmesiyle yeni yerleşim alanlarının önemi arttı.

Bu dönem itibariyle önümüzdeki projeksiyonda Kahramanmaraş’a yeni yerleşim alanları katmak en büyük arzudur. Hem doğu gelişimi bölgesinde hem de basın batı gelişim bölgesinde. Inşallah böyle sağlıklı imar çalışmalarıyla Kahramanmaraş’ın genişletmeye devam edeceğiz.

Bugün bölgede bir yol

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel Önsen TOKİ Toplu Konutları Bölgesini İnceledi
Bugün bölgede bir yol çalışmasını daha inceledik. Toplu konutlarımızın bulunduğu alan, depremin ardından şehrimizin büyük hasar görmesiyle yeni yerleşim alanlarının önemi arttı.

Bu dönem itibariyle önümüzdeki projeksiyonda Kahramanmaraş’a yeni yerleşim alanları katmak en büyük arzudur. Hem doğu gelişimi bölgesinde hem de basın batı gelişim bölgesinde. Inşallah böyle sağlıklı imar çalışmalarıyla Kahramanmaraş’ın genişletmeye devam edeceğiz.

Yeni Yerleşim Alanlarıyla Kahramanmaraş’ın Genişlemesi
Kahramanmaraş’a yeni yerleşim alanları kazandırmak, doğu ve batı gelişim bölgelerinde büyük bir hedef. Sağlıklı imar çalışmalarıyla şehrin genişlemesini sürdüreceğiz.

Hem bu konut anlamında, kum tarzı anlamında belli bir yere gelmiş olacağız ve yaşadığımız kira fiyatlarındaki artışı önlemek anlamında önemli bir sağlayacak hem de şehrimizin büyümesi, nüfusunun artması, yeni güzergahların oluşması anlamında bizi belki de yirmi yıl, otuz yıl, elli yıl ötesi projeksiyonumuzu geliştirmek anlamında önemli bir katma değer ortaya çıkartacak. Inşallah bu beş yıl boyunca yeni yeni alanları hep beraber biz değerli basın mensuplarımızla gezeceğiz. Oralarda yeni Kahramanmaraş’ı oluşturmaya çalışacağız.

Şehrin Gelişimi ve Yeni Projeksiyonlar
Yeni yerleşim alanlarıyla birlikte kira fiyatlarının kontrol altında tutulması, şehrin büyümesi ve nüfus artışı için önemli bir adım. Ayrıca, yeni güzergahların oluşturulması gelecek projeksiyonlarımızı güçlendirecek.

Hem bu konut anlamında, belli bir yere gelmiş olacağız ve yaşadığımız kira fiyatlarındaki artışı önlemek anlamında önemli bir sağlayacak hem de şehrimizin büyümesi, nüfusunun artması, yeni güzergahların oluşması anlamında bizi belki de yirmi yıl, otuz yıl, elli yıl ötesi projeksiyonumuzu geliştirmek anlamında önemli bir katma değer ortaya çıkartacak. Inşallah bu beş yıl boyunca yeni yeni alanları hep beraber biz değerli basın mensuplarımızla gezeceğiz. Oralarda yeni Kahramanmaraş’ı oluşturmaya çalışacağız.

Yenilik ve Tarih İle Harmanlanan Dönüşüm
Eski Kahramanmaraş’ın kalbi olan bölgeleri dönüştürerek tarihe sahip çıkacağız. Bakanlıklarımızla birlikte bu bölgeleri cazibe merkezlerine dönüştürmeye devam edeceğiz.

Tabii tarihimize de sahip çıkacağız. Yani eski Kahramanmaraş dediğimiz Kahramanmaraş’ın kalbi olan yerleri de inşallah dönüştürmeye devam edeceğiz. Bakanlıklarımızla beraber Oralara da daha bir cazibe merkezi haline getirmeye devam edeceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Tabii bugün bölgesinde yaptığımız çalışma, önemli bir çalışma. Burada yüz elli, iki yüz bine yakın ileri zamanlarda bir nüfus yapılanması öngörüyoruz.

Altyapı ve Hizmet Projeleri
Yapılan çalışmaların önemli bir örneği olarak, toplu konutlarımızın bulunduğu bölgeye hastane yapımı ve yeni bulvarlar planlıyoruz. Ayrıca, ulaşım altyapısını güçlendirmek için çalışmalarımız sürüyor.

Inşa edilecek hastane bağlantısıyla yaklaşık bu bulvarlarımızın uzunluğu iki kilometre civarında. Ve otuz beş metre genişliğinde. Yol açım maliyetimiz de burada. Sadece yol açımıyla ilgili maliyetimiz yirmi milyon lira. Inşallah bunu Önsenimize hayırlı olsun bu bölgenin tamamına hayırlı olsun. Çünkü burada tüm Kahramanmaraş’tan gelecek vatandaşlarımız burada yeni bir cazibe alanı oluşmasıyla dediğim gibi şehirleşme anlamında önemli bir yer olmuş olacak.

Tabii bunun yanında sadece bu bölgemizde değil bugün on bir Ilçemizde de yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Değerli basın mensuplarımız. Bu yıl ilçelerimizde inşallah yüz elli kilometre asfalt ve satıh kaplama çalışması yapacağız. Genelde bu yılki projeksiyonumuz ne olursa olsun sıcak asfalta öncelik vereceğiz. Yaptığımız çalışmaların uzun yerlerde de bazen pratik kaplama çalışmalarımızı da Fen İşleri Başkanlığımız Daire Başkanlığımız planlıyorlar.

İlçelerde Yapılan Çalışmalar
İlçelerimizde de yoğun bir yol çalışması içindeyiz. Bu yıl içinde yüz elli kilometrelik asfalt ve satıh kaplama çalışması planlıyoruz.

Bunun yanında sadece bu bölgemizde değil bugün on bir ilçemiz de de yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Değerli basın mensuplarımız. Bu yıl ilçelerimizde inşallah yüz elli kilometre asfalt ve satıh kaplama çalışması yapacağız. Genelde bu yılki projeksiyonumuz ne olursa olsun sıcak asfalta öncelik vereceğiz. Yaptığımız çalışmaların uzun yerlerde de bazen pratik kaplama çalışmalarımızı da Fen İşleri Başkanlığımız Daire Başkanlığımız planlıyorlar.

Bunun yanında tabii bozulan yerlerimiz de var. Buralarda geçici çözümleri çok öne önemli görmüyoruz açıkçası. Çok önceliğimiz olmuyor açıkçası. Genelde kalıcılık çözümleri çalışıyoruz ama tabii ki oradaki imkanları da beş yıla doğru bir şekilde yansıtmak lazım. O yüzden yapacağımız yama çalışmaları da olacak bu zaman dilimi içerisinde. Iki yüz bin ton da inşallah bu dönem içerisinde, bu yıl içerisinde yama çalışmamızı yapmış olacağız.

Tabii bunun yanı sıra toplu konutlarımız, yeni bulvarlarımız ve sanayi bölgemizle, özellikle sanayi bölgelerimizde yirmi kilometrelik de yeni yol  çalışmamız, açma çalışmamız olacak. Bu önemli. Dediğim gibi Kahramanmaraş’ın gelişimi açısından, önüne koyacağı, şehirleşme açısı, yeni yeni şehirleşecek yerler açısından örnek projeksiyon açısından yeni yol açma çalışmamız önemli.

Yol Yatırımları ve Gelecek Vizyon
Kahramanmaraş’ın gelişimi için planladığımız altı yüz elli milyonluk yol yatırımıyla beraber, yurt içi ve yurt dışı kaynakları değerlendirerek şehrimizin geleceğini güçlendirmeyi hedefliyoruz.

Sürdürülebilir Çalışmalar ve Gelecek Nesiller İçin Yatırımlar
Yapılan çalışmaların kalıcılığı ve şehrin geleceği için enerji yatırımlarına da odaklanıyoruz. Bu çalışmaların amacı, belediyemizin gelecek nesillere sürekli bir kaynak sağlaması ve şehrin gelişimini desteklemektir.