Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Güngör; “Yatırımlarımızla Elbistan Kalkınacak, Kahramanmaraş Kalkınacak”

Programda Kur’an-ı Kerim Tilaveti, şiir dinletisi ve çeşitli gösteriler yer aldı. Protokol üyeleri, yaz okulunda başarılı olan çocukları tebrik ederek belgelerini takdim etti.

Programda Kur'an-ı Kerim Tilaveti,

Başkan Güngör; “Yatırımlarımızla Elbistan Kalkınacak, Kahramanmaraş Kalkınacak”
Elbistan’da Altyapı Çalışmaları Tam Gaz Devam Ediyor
Başkan Güngör, Elbistan’a yaptıkları yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İlçenin hasar gören altyapısını tamamen yenilediklerini belirten Başkan Güngör, içmesuyu hattını 320 kilometrenin üzerinde inşa ettiklerini ve 540 milyonluk yatırımla atıksu arıtma tesisini tamamladıklarını vurguladı. Ayrıca, Bakanlıkla işbirliği içinde ilçenin yeni şehir planını oluşturduklarını da dile getirdi. Başkan Güngör, hayata geçirdikleri bu yatırımlarla Elbistan’ın kalkınacağını ve dolayısıyla Kahramanmaraş’ın da kalkınacağını söyledi.

Protokol Heyeti Elbistan’da Yetim Koordinasyon Merkezi Yaz Okulu Kapanış Programına Katıldı

Başkan Güngör, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Elbistan’da düzenlenen Yetim Koordinasyon Merkezi yaz okulu kapanış programına katıldı. Programda Kur’an-ı Kerim Tilaveti, şiir dinletisi ve çeşitli gösteriler yer aldı. Protokol üyeleri, yaz okulunda başarılı olan çocukları tebrik ederek belgelerini takdim etti.

Altyapı Sorunlarına Çözüm: Elbistan’a 1 Milyar TL Yatırım

Başkan Güngör, Prof. Dr. Vahit Kirişci ve beraberindeki heyet, Mükrime Hatun Kültür Evi’nde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Katılımcıların taleplerini dinleyen ve sorularını yanıtlayan Başkan Güngör, AB fonlarıyla kazandırılan atıksu arıtma tesisi ile ilçenin içmesuyu, kanalizasyon ve arıtma sorunlarını çözdüklerini açıkladı. Ayrıca, bölgedeki beş ilçeye hizmet verecek katı atık bertaraf tesisi projesinin ihalesinin yapıldığını ve 550 milyon TL’lik yatırımın süreçlerinin başladığını belirtti. Elbistan ve Afşin’in içmesuyu problemini çözecek olan Akdere İsale Hattı projesinin de devam ettiğini dile getiren Başkan Güngör, toplamda Elbistan’a 1 milyar TL’ye yakın bir yatırım kazandırdıklarını ve devam eden projelerle bu miktarın 1,5 milyar TL’ye ulaşacağını ifade etti.

Ulaşım ve Çevre İyileştirmeleri

Başkan Güngör, şehir merkezinde ve ilçelerde yapılan kalıcı konutlarla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan kentsel tasarım projelerinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, deprem sonucu hasar gören içmesuyu ve kanalizasyon altyapısının yenilenmesi için İller Bankası ile temas halinde olduklarını söyleyen Başkan Güngör, ulaşımı iyileştirmek için de grup ve mahalle yollarında, cadde, sokak ve bulvarlarda çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Başkan Güngör, gerçekleştirdikleri bu yatırımların Elbistan ve Kahramanmaraş’ın kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.