Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BEŞ GÜNLÜK İZNİNİN DÖRT GÜNÜNDE OKULLARDA SEMİNER SUNDU

Kahramanmaraşlı Şair Yazar ve

Kahramanmaraşlı Şair Yazar ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Denetim Elemanı Etik Değerler Eğiticisi ve Kamu Yönetimi Uzmanı Ahmet Sandal, 21.02.2022-25.02.2022 tarihleri arasında beş günlük izin için memleketine gitti. Memlekette izinli olduğunu öğrenen Kahramanmaraş’taki bazı orta öğrenim kurumları lise ve ortaokul yönetici ve öğretmenleri Ahmet Sandal’ı okullarına öğretmen ve öğrencilere etik değerler, kurum kültürü, aidiyet duygusu, yeni neslin duygu ve düşüncelerini anlamak ve benzeri güncel ve mühim konularda eğitime davet ettiler.

Bu çerçevede Şair Yazar Ahmet Sandal, 21.02.2022 Pazartesi günü MADO Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilere yönelik İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinlikleri kapsamında Meslek Etiği ve Etkili İletişim”, 22.02.2022 Salı günü Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip (Kız) Ortaokulunda öğretmenlere yönelik “Modern Çağda Yeni Neslin Duygu, Düşünce ve Davranışlarını Anlamak”, 24.02.2022 Perşembe günü KERVAN Pastaneleri Turgut Pekel İmam Hatip (Erkek) Ortaokulunda öğretmenlere yönelik “Modern Çağda Yeni Neslin Duygu, Düşünce ve Davranışlarını Anlamak ve Meslek Etiği,” ve en son olarak 25.02.2022 Cuma günü öğretmenlere yönelik “Meslek Etiği Çerçevesinde Kurum Kültürü ve Aidiyet Duygusu” başlığı altında sunumlar gerçekleştirmiştir.

Ahmet Sandal bu sunumlarda özetle,

Akıl – Vicdan – İzan

Etik – Ahlak

Kanun – Hukuk

Eşitlik – Adalet

Bilmek – Kendini Bilmek- Anlamak

İyilik – Doğruluk

Ehliyet- Liyakat

Yönetim – Liderlik

Kamu Yönetimi – Özel Sektör

Fetva – Takva

İlim – İrfan

Ruh – Beden

İletişim – Etkili İletişim

Söz – Davranış – Beden Dili

İlmel Yakin – Hakkal Yakin – Aynel Yakin

Kurum Kültürü ve Aidiyet Duygusu Başarı – Performans

Süreklilik

Huzur

Sorunları Daha Kolay Çözmek

Kuruma Sahiplenme – İşe Odaklanma

X – Y – Z Kuşağı

“Ya yeni hal, ya izmihlal. Eski hal, muhal.”

Kendine Güvenmek – Başarmak – İnanç

Meslek Etiği – Ahilik – Dürüstlük – İş Ahlakı

Empati—Sempati,

Kavramları ve benzeri hususlar hakkında hem kendi 35 yıllık Devlet Memurluğuna dayanan tecrübelerine ve hem de ilmi-mesleki bilgiler doğrultusunda bilgiler sunmuştur.

Şair Yazar Ahmet Sandal’ın içten ve samimi bir ahvalde cereyan eden sunumları, ders anlatma ve konuları dikte etme şeklinde değil de karşılıklı fikir tartışmaları içerisinde sürmektedir. Ahmet Sandal’ın bu tarzdaki seminerleri ister izinli olarak memleketinde olduğunda, isterse davet üzerine çeşitli şehirlerdeki seminerleri gelecek günlerde çeşitli okullarda öğretmen ve öğrencilere yönelik olarak devam edecektir.